Τη δομή προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και ο Διευθυντής Υγείας Καβάλας

Την δομή προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης και ο Διευθυντής Υγείας κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη οι συνθήκες είναι  πολύ καλές και υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η επίσκεψη έγινε μετά από δική μου πρωτοβουλία, προκειμένου να δούμε τις συνθήκες που επικρατούν στη δομή. Η γενική εικόνα ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενή μας παρουσία πριν από ένα μήνα. Έχει περιοριστεί κατά πολύ η μετακίνηση των ανθρώπων στον αστικό ιστό της πόλης και γίνεται πάντα με έγγραφο όπως ορίζει η κυβέρνηση. Επίσης έχει δημιουργηθεί ειδικός υγειονομικός θάλαμος σε περίπτωση που εμφανιστεί ύποπτο κρούσμα και μέχρι τη διαπίστωση αν είναι θετικό ή αρνητικό. Θα παραμένουν σ’ αυτόν τον θάλαμο που έχει 6 κρεβάτια. Σε περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό θα μεταφέρεται σε άλλον θάλαμο, την καραντίνα, με 30 κρεβάτια.

Θωρακίζεται, λοιπόν και υγειονομικά η δομή και η οδηγία που είχαμε δώσει μέσω του νομίατρου ήταν να αυξηθούν να ατομικά μέτρα υγιεινής που είναι σε πάρα πολύ καλό βαθμό.

Η δομή έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Λειτουργεί και ο υγειονομικός θάλαμος. Υπάρχει γιατρός που εποπτεύει την κατάσταση και σε συνεργασία με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε την εξάπλωση ιού είτε μέσα είτε έξω από τη δομή».

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ

Για τα συσκευαστήρια του Νέστου είπε ότι «λόγω του κορωνοϊού υπάρχει τεράστιο θέμα σε ό,τι αφορά την παραγωγή που διακινείται στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Περίπου το 80% της παραγωγής κινείται στην Πολωνία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γερμανία κι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό διατίθεται στην ελληνική αγορά. Δυστυχώς λόγω του ιού από τα 10 συσκευαστήρια λειτουργούν τα 6 και αυτά με πολλές δυσκολίες. Υπάρχει τεράστια οικονομική ζημιά διότι το σπαράγγι όπως και η ντομάτα είναι ευαίσθητο προϊόν, αφού σε ελάχιστες ώρες μετά τη συγκομιδή πρέπει να επεξεργαστεί, να συσκευαστεί και να φύγει στις αγορές του εξωτερικού. Οι παραγωγοί έχουν απώλεια εισοδήματος εφόσον οι αγορές έχουν περιορίσει την αγορά των σπαραγγιών. Αυτό μας έχει προβληματίσει και γι’ αυτό πρόκειται να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να δούμε αν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν σε κάποιες ομάδες παραγωγών που αποζημιώνονται. Για τα συσκευαστήρια υπάρχει ένας προβληματισμός για τη λειτουργία τους, είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Νέστου κ. Μιχαηλίδη. Έχω επικοινωνήσει και με τους συγκεκριμένους παραγωγούς. Η υπηρεσία μας ελέγχει τα μέτρα προστασίας που πρέπει να υπάρχουν. Μένει να δούμε αν πρέπει να προβούμε στην αναστολή ή όχι της λειτουργίας των συγκεκριμένων συσκευαστηρίων, που είναι ένα πρόβλημα όταν έχουμε εργάτες από το νομό Ξάνθης και τους δήμους Μύκης και Δροσερού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *