ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τη διαβεβαίωση του ότι δεν πρόκειται να πουληθεί η Ακτή Καλαμίτσας έδωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου

Τη διαβεβαίωση του ότι δεν πρόκειται να πουληθεί η Ακτή Καλαμίτσας έδωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου. Παράλληλα δικαιολόγησε και την παρουσία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στην παραλία.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «με την Ακτή Καλαμίτσας συμβαίνει αυτό που έχουμε  πει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν. οποιαδήποτε διαδικασία για παραχώρησή της στο Δήμο Καβάλας προαπαιτεί τη ρύθμιση, τη διευθέτηση του θέματος του τεράστιου προστίμου που έχει επιβληθεί σε βάρος της ΕΤΑΔ. Κι όπου η υπόθεση αυτή εκκρεμεί τόσο στο ΣΥΠΟΘΑ, όσο και στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Αν δεν διευθετηθεί το θέμα αυτό, δεν πρόκειται να προχωρήσει η διαδικασία και η συζήτηση για την παραχώρηση της ακτής στο δήμο. Έως ότου ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό, η ακτή θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας και του οποιουδήποτε χωρίς αντίτιμο και θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία και την ευθύνη της ΕΤΑΔ. Πληροφορήθηκα ότι η δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έχει πουληθεί, ούτε πρόκειται να πουληθεί ούτε φυσικά έχει πουληθεί. Θα λειτουργήσει φέτος όπως τα προηγούμενα χρόνια αν δεν διευθετηθεί το θέμα του προστίμου όπως και τα επόμενα χρόνια, γιατί αν δεν λυθεί μέσω του ΣΥΠΟΘΑ θα λυθεί μέσω των διοικητικών δικαστηρίων που η διαδικασία εκεί είναι χρονοβόρα. Μέχρι λοιπόν να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό θα λειτουργεί η ακτή υπό την εποπτεία και την ευθύνη της ΕΤΑΔ με άριστο τρόπο και όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια. Να είμαστε ξεκάθαροι και δεν χωρεί εδώ αντιπολίτευση και μάλιστα μικροκομματική για το ζήτημα αυτό».

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ

Για την εταιρία Σεκιούριτι που εποπτεύει την ακτή σημείωσε πως «ανατέθηκε πρόσφατα η φύλαξή της για να μη γίνουν βανδαλισμοί στις εγκαταστάσεις της ακτής. Ήταν ενέργεια που έπρεπε να γίνει και που είναι προς όφελος της ακτής και της πόλης μας. Αυτό το νόημα έχει, να προστατευτεί η περιουσία της ΕΤΑΔ. Για αυτό μπήκε η εταιρία φύλαξης και τη φυλάει. Το λέω με όλους τους τόνους, η ακτή δεν πρόκειται να πουληθεί και θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας και θα λειτουργεί με άριστο τρόπο».

Συμπλήρωσε επίσης πως προχωράει το θέμα της παραχώρησης του Δικαστικού Μεγάρου. Όπως είπε επρόκειτο να έρθει μηχανικός για να εκτιμήσει την πιστωτική του αξία, «πράγμα που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί κι έχουν γίνει αποδεκτοί από το δήμο» όπως είπε σχετικά.

Τέλος, στασιμότητα επικρατεί με την παραχώρηση  του παλιού Νοσοκομείου, όπως εξήγησε ο κ. Παπαφιλίππου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *