Την Τρίτη η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Σωματείου των Εργαζομένων της ΒΦΛ και εκπροσώπων της εταιρείας

Την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μία τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Σωματείου των Εργαζομένων της ΒΦΛ και εκπροσώπων της εταιρείας για να βρεθεί μία χρυσή τομή ώστε να υπογράψουν συμβάσεις οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη η διαμεσολάβηση του ήταν επιτυχής.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει η συνάντηση την προσεχή Τρίτη στις 2 το μεσημέρι μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών κάτι που είχα ξεκινήσει για να βοηθήσω την κατάσταση. Κάποιοι υποστήριζαν ότι έλεγα ψέματα και δεν θα γίνει αυτή η συνάντηση. Τελικά θα γίνει και πρέπει να γίνει για να μπορέσουν να παρουσιάσει η κάθε πλευρά τα δικά της, να τα βρουν και να συνεχίσουν αν δουλεύουν και το εργοστάσιο να λειτουργεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επίσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού είπε ότι «είναι αρκετές φορές που έχω επισκεφθεί τον υπουργό για αν μπορέσω να περάσω τα διάφορα θέματα που θέλω και να γίνει μια διαφήμιση για το νομό Καβάλας. Ιδιαίτερα μια διαφήμιση για τη Θάσο η οποία έχει πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα. Μου υποσχέθηκαν ότι θα γίνει μια ιδιαίτερη διαφήμιση στις εκθέσεις και στα περιοδικά του ΕΟΤ για τη Θάσο και το νομό Καβάλας. Επίσης, το υπουργείο θα αναλάβει για να μπορέσει να λειτουργήσει η μαρίνα στο λιμάνι του Λιμένα. Εδώ και 25 χρόνια κατασκευάστηκε μέσω ΕΟΤ η μαρίνα. Αλλά λόγω της ύπαρξης κάποιων προβλημάτων δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Δεν υπάρχει νερό και ρεύμα. Πρέπει αυτές οι υποδομές να ενισχυθούν ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σαν μαρίνα που τη χρειαζόμαστε. Είναι το κέντρο της Θάσου και θα πρέπει να προσελκύσουμε σκάφη. Υποσχέθηκαν από το υπουργείο να ξεκινήσουν επαφές για να λειτουργήσει η μαρίνα.

Επίσης, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις οπτικές ίνες. Πολλά ξενοδοχεία έχουν πρόβλημα μ’ αυτές κάτι που στεναχωρεί και τα ξενοδοχεία και τους πελάτες. Και σ’ αυτό το θέμα θα προσπαθήσει αν βοηθήσει το υπουργείο.

Το μεγάλο θέμα ήταν πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη Θάσο από πλευράς τουρισμού, σεμιναρίων. Να γίνουν τουριστικά σεμινάρια ή τουριστική σχολή μιας και προσπαθούμε με το υπουργείο Παιδείας να γίνουν ΙΕΚ πάνω στον τουρισμό. Μου υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν κάποια σεμινάρια στην Καβάλα και τη Θάσο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά κι ευχαριστώ πολύ τον υπουργό γι’ αυτήν τη διάθεση».

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Για την επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών είπε ότι «έγινε θέμα για την Εγνατία Οδό ΑΕ και τα πλάγια διόδια που θα δοθούν σε κυκλοφορία από τις 24 μέχρι τις 30 του μήνα. Είχαν κλείσει και είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην ανατολική πλευρά της πόλης και τους επαγγελματίες. Επίσης τόνισα ότι πρέπει να καθαριστούν οπωσδήποτε οι ακτές στον Ποτό και την Ποταμιά και για το αλιευτικό καταφύγιο στα Λιμενάρια υπάρχουν φερτά υλικά στην είσοδο όπως στο Λιμένα. Στο Λιμένα θα αρχίσει μια εργολαβία για να  καθαριστεί η είσοδος από τα φερτά υλικά κάτι που δεν έχει γίνει στα Λιμενάρια. Ζήτησα από το υπουργείο να έρθουν τεχνικοί στα Λιμενάρια, τον Ποτό, την Ποταμιά και τις Μαριές, καθώς και στο Δάτο για να καθαριστούν τα κανάλια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *