Την συμμετοχή όλων στις εκλογές ζητά ο υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι υποψήφιοι βουλευτές  και στον Νομό Καβάλας. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης έχει ανεβάσει τους ρυθμούς του και δηλώνει αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία αλλά και την υποψηφιότητα του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Τρέχουμε μια καμπάνια από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν υπάρχει ύπνος, κοιμόμαστε ελάχιστα, αλλά από την άλλη πλευρά αυτή η επαφή με τους πολίτες, με τους συμπολίτες και συμπατριώτες μου σου δίδει δύναμη, ειδικά όταν βλέπεις στα μάτια τους την ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής και βεβαίως την επιθυμία και τη διάθεση να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι στην Καβάλα, να την πάμε πιο μπροστά έτσι ώστε αυτό να επιστρέψει στην ουσία στους συμπατριώτες μας, στην Καβάλα και σε ολόκληρο το νομό μας.

Αυτές οι καμπάνιες και μέσα στο καλοκαίρι που βρισκόμαστε έχουν τις δυσκολίες τους. Ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, έχει τις δουλειές του, ειδικά όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και βεβαίως είναι και στιγμές που ο καθένας θέλει κιόλας να χαλαρώσει. Οπότε έχει το βαθμό δυσκολίας του αλλά προσωπικά το απολαμβάνω,  απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την αγάπη του κόσμου».

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Οι εκλογές είναι στις 7 Ιουλίου οπότε αν γινόταν τον Σεπτέμβριο μπορεί να είχαμε μια διαφορετική προεκλογική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση το συντομότερο το καλύτερο με την έννοια ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η χώρα δεν θα μπορούσε να αντέξει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο.

Οπότε από την στιγμή που ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σύρθηκε σε εθνικές εκλογές, πηγαίνουμε σε εκλογές την προσεχή Κυριακή και είμαι πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτές τις εκλογές και θα κερδίσει γιατί έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ένα συγκεκριμένο σχέδιο ο πρόεδρος της ΝΔ κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αναφορικά με την αυτοδυναμία τόνισε  ότι  «Εγώ πιστεύω ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη. Και πιστεύω ότι θα είναι αυτοδύναμη γιατί βλέπω καθημερινά τους συμπατριώτες μας, να αγκαλιάζουν αυτό το σχέδιο και αυτό το όραμα το οποίο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ελλάδα του αύριο, για να την επιστρέψει στην κανονικότητα.

Έχουμε πει ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα αναζητήσουμε γενικότερες και ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και μέσα στο Κοινοβούλιο αλλά και κυρίως μέσα στην κοινωνία. Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να προχωρήσει μπροστά, βλέπει την προοπτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό από μόνο του μεγαλώνει την ευθύνη και του αυριανού πρωθυπουργού και φυσικά όλων όσων θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια,  είτε από κυβερνητικές θέσεις είτε από τις θέσεις του βουλευτή. Αυτό που βλέπω είναι και οι συμπατριώτες μας αγκαλιάζουν και τη διάθεση και το σχέδιο το οποίο έχω καταθέσει προ 3 εβδομάδων περίπου για την Καβάλα και για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, για το που δηλαδή μπορεί και πρέπει να πάει ο νομός μας».

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Ο ίδιος μίλησε για ειλικρίνεια . «Αν δεν είχαμε κάνει λάθη καταρχάς θα πρέπει να πω ότι δεν θα είχαμε περάσει στην αντιπολίτευση. Άρα αυτή είναι η αλήθεια από την άλλη όμως εγώ έχω να πω ότι πρέπει να κοιτάμε το παρόν αλλά κυρίως στο μέλλον και το παρελθόν είναι εκεί, μας παρακολουθεί, μας παραδειγματίζει και πολλές φορές μας καταδιώκει αλλά έτσι και αλλιώς πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

Για σκεφτείτε, τα παιδιά που πρέπει να μπουν στην πρώτη Δημοτικού τον προσεχή Σεπτέμβριο θα βγουν από το σχολείο το 2031 και από το Πανεπιστήμιο τους το 2036! Άρα θα πρέπει να δούμε τι επαγγέλματα θα υπάρχουν τότε, τι επαγγέλματα δεν θα υπάρχουν, ποιες θα είναι οι προοπτικές.

Το λέω αυτό ως παράδειγμα για να καταλάβουμε ακριβώς το πως εμείς οι πολιτικοί ότι θα πρέπει να κοιτάμε εμπρός. Το έχω πει ότι πιστεύω πολύ στο ότι η Καβάλα έχει μέλλον, επειδή έχει σχέδιο και θεωρώ ότι με εξωστρέφεια και με ανάπτυξη, με συνέργειες και με καινοτομία και βεβαίως με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Καβάλα μπορεί να αποκτήσει ένα στρατηγικό ρόλο στον οικονομικό και κοινωνικό χάρτη της νοτιανατολικής Ευρώπης. Αρκεί πραγματικά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις εμπειρίες μας και όλοι μαζί – γιατί κακά τα ψέματα μόνος κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια ΑΜΘ και με τους 4 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έτσι ώστε να πάμε το νομό μας παραπέρα και βεβαίως να μπορέσουμε να φέρουμε και επενδύσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλά εκκρεμή ζητήματα τα οποία έχουν μείνει από τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει από μια σφικτή ενεργοποίηση να κάνουμε πράξεις. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχουν μαγικές συνταγές και μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Όχι, δεν λύνονται όλα τα προβλήματα. Από την άλλη βέβαια πιστεύω ότι με διάθεση και με προτεραιότητες που θα θέσουμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα προς όφελος των συμπατριωτών μας».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Όσο για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα τόνισε ότι  «Ο κ. Μητσοτάκης έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Καβάλα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης δεδομένο ότι αγαπάει αυτό το νομό και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και με τη βοήθεια των 4 βουλευτών στο νομό μια και εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα κερδίσει και τις 4 έδρες στο νομό μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα.

Μάλιστα είχε την ευκαιρία σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε έξω από τον Άγιο Νικόλαο με το νέο Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη να του ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι δίπλα στην Καβάλα για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε πραγματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει ο νομός μας.

Βέβαια όσοι γνωρίζουν ιστορία και μάλλον η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθεριάδου δεν γνωρίζει ιστορία, οι πραγματικοί κατακτητές της Καβάλας ήταν οι Τούρκοι. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα όπου υπήρξε στη διοίκηση της Βουλγαρικής δυναστείας,  οι κατακτητές ήταν οι Τούρκοι. Και θα έλεγα στην κ. Ελευθεριάδου για να σταματήσει το θέμα αυτό ότι θα πρέπει να προστρέξει στους ιστορικούς για να  την ενημερώσουν. Γιατί καταλαβαίνω το άγχος της αυτοπροβολής αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να γνωρίζει την ιστορία που  προφανώς δεν γνωρίζει. Όπως δεν γνωρίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη συμφωνία η οποία δίδει ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Σε ερώτηση αν τελικά είναι ενωμένοι οι 6 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ τόνισε ότι  «Εγώ κατέθεσα μια πρόταση συγκεκριμένη, είπα ότι θα μπορούσαμε να πάμε όλοι μαζί σε περιοδείες, να κάνουμε μια κοινή ομιλία ώστε να μπορέσουν να ακούσουν οι συμπατριώτες μας και το πρόγραμμα της ΝΔ και το πρόγραμμα που έχει ο καθένας αν έχει για την Καβάλα, αναφορικά με το σχέδιο και το όραμα του. Είδα ότι δεν υπήρξε διάθεση αλλά δεν πειράζει. Κάποιες φορές πρέπει να βάζουμε τον στόχο και μπορούμε να πετύχουμε κάτι στις επόμενες εκλογές.

Και το λέω αυτό γιατί έχω παραδείγματα.  Το 2006 ο κ Μητσοτάκης κατέθεσε την πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 56 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και τότε δεν το κατάφερε αλλά 13 χρόνια μετά σε αυτή τη Βουλή που θα προκύψει και θα είναι αναθεωρητική, θα καταργηθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο οπότε καλό είναι να βάζουμε τους σπόρους. Πάντα κοιτάω μπροστά».

Αναφορικά με το πρόγραμμα του, μετά την ομιλία στην Ελευθερούπολη έρχεται την Παρασκευή η ομιλία στον Γαλαξία στο roof garden του ξενοδοχείου και από εκεί και πέρα «συνεχίζουμε με την προσπάθεια να τελειώνει τη βραδιά των εκλογών και δη την στιγμή που θα φύγουν οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια από τα εκλογικά τμήματα για το Πρωτοδικείο.

Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν χαμένοι ψήφοι και ιδίως δεν πρέπει να υπάρξουν χαμένοι ψήφοι σε μικρά κόμματα που περιφέρουν αστειότητες ανά την Ελλάδα. Αναφέρομαι στον Κυριάκο Βελόπουλο, όπου ψήφος στον Βελόπουλο είναι χαμένη ψήφος που δεν οδηγεί πουθενά!

Είναι σημαντικό οι Έλληνες να συμμετέχουν στις εκλογές πάντα. Είδατε την μεγάλη αποχή, ειδικά στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε γιατί όλοι γκρινιάζουμε. Όταν όμως δεν συμμετέχεις κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εσένα χωρίς εσένα. Να μην γίνει πράξη το τραγούδι ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ. Η αποχή όπως και να έχει επηρεάζει και είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα πάει στις κάλπες. Είναι ανάγκη να ενδυναμωθεί η Καβάλα. Είμαι ένας καβαλιώτης που πραγματικά ενώνει καρδιές, ενώνει συναισθήματα και οράματα. Παλεύω από μικρό παιδί στον επαγγελματικό στίβο, δεν ντρέπομαι που είμαι αυτοδημιούργητος. Ίσως είναι αυτός και ο λόγος που καταλαβαίνω την καθημερινή αγωνία του ελεύθερου επαγγελματία, του αγρότη, του κάθε ανθρώπου. Καταλαβαίνω όμως και την αγωνία του κάθε οικογενειάρχη. Θέλω τα παιδιά κάθε πολίτη, οι δικές μου κόρες, η Κωνσταντίνα και η Εβελίνα θέλω να ζήσουν καλύτερα από εμάς και όχι σε άλλα ξύλινα χρόνια. Μια εικόνα μου λείπει, να περπατώ το πρωί στους δρόμους και να βλέπω γύρω μου χαμόγελα. Θα κάνω το καλύτερο για να είναι η Καβάλα πιο φωτεινή και να έχουμε παντού χαμόγελα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *