Την πρώτη Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποίησε η διοίκηση της Κοινότητας Ζυγού

Την πρώτη της Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποίησε η διοίκηση της Κοινότητας Ζυγού στο Πολύκεντρο με στόχο να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τα τρέχοντα ζητήματα και προσκεκλημένους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα παραβρέθηκε και ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Η παρουσία των δημοτών δεν ήταν μεγάλη όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ντέμης Κοτσακίδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχε γίνει μια έκτακτη λαϊκή συνέλευση για το θέμα των νιτρικών πριν περίπου 1,5 χρόνο. Εκ του νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μία λαϊκή συνέλευση κάθε χρόνο. Πέρα όμως το υποχρεωτικό του νόμου, σχεδόν όλο το τοπικό συμβούλιο συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μία λαϊκή συνέλευση, να βάζουμε τους στόχους και μετά από κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πριν τα Χριστούγεννα να μαζεύουμε τους χωριανούς μας, να τους λέμε τι πετύχαμε το χρόνο που πέρασε από τους στόχους που θέσαμε και έτσι να πορευτούμε 4 χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές».

ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Να είμαι ειλικρινής, η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική. Δεν είχαμε μεγάλη προσέλευση. Είναι όμως κάτι το οποίο μας πεισμώνει. Το καλό είναι ότι ειπώθηκαν, απ’ ό,τι άκουσα κι από τους ανθρώπους που ήταν εκεί, ουσιαστικά πράγματα. Εμείς διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Είπαμε πάρα πολλά πράγματα τα οποία θέλουμε και σε θέματα κτηριακών υποδομών αλλά και σε θέματα δράσεων τα οποία θα κάνουμε τον επόμενο χρόνο. Ήταν εκεί κι ο δήμαρχος κι ο τοπικός αντιδήμαρχος. Τόνισα ότι από την στιγμή που μιλάμε, στους 4 μήνες, απολαμβάνω το σεβασμό τουλάχιστον της διοίκησης. Αισθάνομαι ότι μιλάω με ανθρώπους που με σέβονται. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες. Έχω το πλεονέκτημα εκλεγμένος ως ανεξάρτητος να μπορώ να μιλάω με όλους, να αντιπαρατίθεμαι με όλους για τα συμφέροντα της κοινότητας. Κι από την άλλη, όποιος με σέβεται και με βοηθάει να βελτιώσω την εικόνα της κοινότητάς μας, να το κάνω.

Κυριάρχησε πάλι το θέμα που επικρατεί στο Νέο Ζυγός. Βέβαια θα γίνει μια άλλη τύπου λαϊκή συνέλευση για το Νέο Ζυγός. Είπα στην πρώτη μου τοποθέτηση ότι θα πρέπει ο οικισμός παλλινοστούντων ομογενών να ξαναμπεί στο διοικητικό χάρτη του δήμου Καβάλας».

ΥΔΡΕΥΣΗ

Για τις δεσμεύσεις του δημάρχου κ. Μουριάδη είπε ότι «ήδη, απ’ ό,τι με ενημέρωσε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, θα τρέξει μελέτη μέσα στο 2020 για να όμβρια ύδατα και άλλων χωριών στον πρώην Δήμο Φιλίππων αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στο Νέο Ζυγός. Μου έθεσε και κάποια χρονοδιαγράμματα. Το βασικό θέμα για να ξεκινήσουμε τις μετέπειτα παρεμβάσεις, νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο.

Έγινε μια τοποθέτηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ιστορία με τη σύνδεση από τις πηγές Κεφαλαρίου. Είμαστε στα γραφειοκρατικά, ολοκληρώνεται η έξτρα περιβαλλοντική μελέτη που ζήτησε ο ΤΑΡ και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή το σενάριο της απένταξης του έργου της μη ολοκλήρωσης. Είμαστε στα αρχικά στάδια, αλλά σε καλό δρόμο. Είναι ένα έργο που το αισιόδοξο σενάριο το φέρνει 3 χρόνια μετά. Εγώ βάζω 4».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *