Την προσφυγή του στα αρμόδια όργανα ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας για το έργο του οδικού άξονα Ε61

Την προσφυγή του στα αρμόδια όργανα ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγανικόλας για το έργο του οδικού άξονα Ε61.  Ο κ. Αγανικόλας δεν συμφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο η Εγνατία Οδός ΑΕ προσπαθεί να κατασκευάσει το έργο, την  ίδια ώρα που δεν υπάρχει και επαρκής ενημέρωση…

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Αγανικόλας ανέφερε πως «στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούσα με πολύ προσοχή τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, παρακολούθησα τη Δευτέρα την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου, δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ σε αυτά που είπανε, τους το είπα και τη Δευτέρα δημόσια, γιατί θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή θίγεται το δημόσιο συμφέρον των πολιτών και κατά συνέπεια των συνδημοτών μας. Θεωρώ ότι θίγεται άμεσα και θεωρώ ότι συντελείται ζημιά και εφόσον συντελείται ζημιά δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για δημόσιο συμφέρον ούτε για εθνικό συμφέρον ούτε για τίποτα».

ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

Συμπλήρωσε δε πως «εγώ αυτό που είδα είναι μια προχειρότητα τελείως. Ήρθαν οι κύριοι από την Εγνατία Οδό να μας παρουσιάσουν ότι πρέπει να γίνει ο Ε61. Συμφωνώ, ο Ε61 έπρεπε να γίνει, δεν έπρεπε να φέρετε ένα σχεδιασμό; Φέρνετε τους κατοίκους στα κάγκελα τελευταία στιγμή, δεν έχετε επιδιώξει συνάντηση μαζί τους, πολύ μεγάλο λάθος. Από κει έπρεπε να ξεκινήσουν. Η πρώτη συνάντηση που έπρεπε να κάνει η Εγνατία Οδός ήταν με τους κατοίκους. Έπρεπε να τους καλέσει, να τους ενημερώσει και εγώ πιστεύω ότι θα βρισκόταν λύση. Με διαβούλευση, με διάλογο, με ηρεμία. Όταν φέρνεις τον κόσμο σε αυτήν την κατάσταση επόμενο είναι να έχουμε όλα αυτά που είχαμε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ τους είπα ξεκάθαρα. Σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο για τον Ε61 είμαι απέναντι κι αν χρειαστεί θα προσφύγω στα αρμόδια όργανα μαζί με τους πολίτες και το έργο θα σταματήσει. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό έτσι όπως γίνεται και όπως έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή το θεωρώ προχειρότητα. Λένε οι κύριοι από την Εγνατία Οδό ότι το κόστος είναι μεγάλο, αλλά εγώ βλέπω 10 διόδια παραπάνω».

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ο κ. Αγανικόλας πρόσθεσε πως  «Επίσης μεγάλο θέμα εδώ πέρα είναι το εξής. Αν πουληθεί η Εγνατία στο υπερταμείο ή στο ΤΑΙΠΕΔ για ποιο δημόσιο συμφέρον μιλάμε τότε; Θα γίνει δηλαδή ότι έγινε με τα λιμάνια με λίγα λόγια. Οπότε δεν έχουμε δημόσιο συμφέρον, τι έχουμε τότε; Έχουμε τους μεγαλοεργολάβους να τα παίρνουν από τα διόδια; Δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσω με αυτόν τον τρόπο. Είμαι αντίθετος. Δεν έπρεπε να φέρουν εναλλακτικές οδεύσεις; Ένα εναλλακτικό σχέδιο; Διάβασα ένα δημοσίευμα που φέρανε οι κάτοικοι ότι η Εγνατία Οδός έκανε αλλαγή με τεράστιο κοστολόγιο για να γλιτώσει τις αρκούδες με τούνελ, με γέφυρες κλπ. και δεν μπορούν στην περιοχή μας να δημιουργήσουν έναν κάθετο άξονα που θα φέρνει τη λιγότερη ζημιά; Για μένα προσωπικά δεν θέλω να φέρνει ζημιά σε κανέναν κάτοικο, αλλά τη λιγότερη ζημιά κι όχι με αυτόν τον τρόπο. Άκουγα κατοίκους που έλεγαν ότι περνάει 20 ή 30 μέτρα από το σπίτι μου. ποιος θα το δεχόταν αυτό το πράγμα; Τα αυτονόητα είπα τη Δευτέρα, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Θεωρώ ότι το δημόσιο συμφέρον των κατοίκων θίγεται. Οι κάτοικοι είναι ενάντιοι, συντελείται ζημιά στο δημόσιο συμφέρον, δηλαδή των πολιτών. Αυτό είναι το πιο βασικό. Το καταψηφίζω, είμαι τελείως αρνητικός απέναντι σε αυτό. Είμαι δίπλα στους κατοίκους, όπως πάντα άλλωστε ήμουν με τις τοπικές κοινωνίες κι αυτή είναι η δουλειά μας ως Δημοτικό Συμβούλιο, να προασπίζουμε τα δικαιώματα των δημοτών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση