Την παραχώρηση του παλιού Δικαστηρίου από το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Προ 3 μηνών κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για την παραχώρηση του πρώην Πρωτοδικείου. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα κ. Θανάση Μητρόπουλο χρειάζονται το κτήριο για να πραγματοποιούν  σε αυτό κάποιες εκδηλώσεις – τελετές.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «εδώ και πάνω από 3 μήνες έχουμε υποβάλλει το αίτημά μας στο ΤΑΙΠΕΔ. Έχουμε υποβάλλει πλήρη φάκελο, αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη πολιτικού μηχανικού προκειμένου να αξιοποιήσουμε το παλιό δικαστήριο σαν σημείο αναφοράς του Πανεπιστημίου μας μέσα στην πόλη. Νομίζω ότι αυτή η κίνηση είναι σημαντική διότι εκεί θέλουμε να μεταφέρουμε όλες τις τελετές, δηλαδή τις αποφοιτήσεις των φοιτητών μας, των μεταπτυχιακών φοιτητών και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία προσελκύουν τους πολίτες. Είναι μία καλή πρόταση, τιμάει το κτήριο και νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το προχωρήσουμε».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Για τη λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου είπε ότι «πάει πολύ καλά και για πρώτη φορά που άρχισε να λειτουργεί, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ευχάριστα. Οι φοιτητές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, τα αμφιθέατρα είναι γεμάτα, υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Υπάρχουν ακόμη προβλήματα αλλά πιστεύω θα αρχίσουν να λύνονται σιγά- σιγά κι έτσι αν μπορέσουμε να φτάσουμε σε σημείο να λειτουργεί το πανεπιστήμιο κανονικά. Από τους πρωτοετείς που ήρθαν και από τις πρώτες αντιδράσεις που είχαμε, θεωρούμε ότι πάμε πάρα πολύ καλά.

Οι φοιτητές έχουν βρει κάποιες λύσει σε ό,τι αφορά τη στέγαση. Το πρόβλημα θα οξυνθεί του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα. Θεωρούμε ότι έχουμε εδώ το 60% των φοιτητών που έχουν περάσει, κάποιοι από αυτούς ετοιμάζονται να δώσουν ξανά του χρόνου ενδεχομένως για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούσαν. Άρα οι φοιτητές που θα έρθουν του χρόνου θα είναι διπλάσιοι από αυτούς φέτος και αυτό θα συνεχίζεται σιγά- σιγά. Θεωρώ ότι το πρόβλημα θα οξυνθεί του χρόνου. Συνεπώς έχουμε λίγο χρόνο να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση».

ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Για το Τμήμα Πετρελαίου είπε ότι «δεν γίνεται τίποτα. Κι έχω την εντύπωση ότι ούτε και η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι ο νόμος περιγράφει σαφέστατα ότι θα πρέπει να λειτουργήσει, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο διατείνεται ότι έχει προγράμματα πρώτου κύκλου σπουδών που δεν έχει και πάει λέγοντας. Θα έλεγα ότι τουλάχιστον το πανεπιστημιακό κέντρο διεθνών προγραμμάτων σπουδών δεν λειτουργεί όπως έπρεπε να λειτουργήσει. Το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να διατείνεται από το πρωί μέχρι το βράδι ότι θέλει ξενόγλωσσα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και από την άλλη να μην βλέπει ότι ένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί 40 χρόνια, δεν λειτουργεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *