Την παράταση ολοκλήρωσης του έργου της ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου Σταδίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Την παράταση ολοκλήρωσης του έργου της ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου Σταδίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά από την αίτηση του  εργολάβου έως τις 30-7-2019. Το έργο είχε λάβει παράταση περάτωσης των εργασιών έως τις 30-5-2019 αλλά ο εργολάβος, σύμφωνα με την δήμαρχο κ. Τσανάκα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του έργου λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών. Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Παππάς άσκησε δριμύτατη κριτική στην διοίκηση  του Δήμου Καβάλας για το γεγονός ότι ενώ σε δηλώσεις της έκανε λόγο για ένα έργο που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, παρόλα αυτά είναι ημιτελές και την κατηγόρησε για την διάδοση ψευδών ειδήσεων προς την τοπική κοινωνία ότι το έργο  βαίνει προς ολοκλήρωση. Μάλιστα ο κ. Παππάς ζήτησε από την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να είναι ειλικρινής και να ενημερώνει τους δημότες για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα σημαντικά έργα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Μάλιστα ο κ. Παππάς ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας να γνωρίζει τι ισχύει για όλα τα θέματα του δήμου σχολιάζοντας ότι τον στεναχωρούν τα ψέματα της διοίκησης προς την κοινωνία. Η δήμαρχος κα Τσανάκα αντέτεινε ότι οι εργασίες που υπολείπονται στο Βερούλειο είναι εξωτερικές και αφορούν τον χλοοτάπητα, τις ηλεκτροσυγκολλήσεις, την τοποθέτηση καθισμάτων, βαψίματα κλπ. Λόγω των τελευταίων συχνών βροχοπτώσεων, οι εργασίες πήγαν πίσω ενώ σημείωσε πως σαν διοίκηση θα ήθελαν στο μέγιστο βαθμό να κάνουν τα εγκαίνια του έργου πριν τις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι η μία παράταση φέρνει την άλλη, αναφερόμενος και στο έργο της πρώην Μεγάλης Λέσχης που ξεκίνησε επί Σιμιτσή κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γραμμένος διαβεβαίωσε το Σώμα ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια και οι ποδοσφαιρικές ομάδες που έχουν ως έδρα το Βερούλειο θα το χρησιμοποιήσουν κανονικά με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου περί τα τέλη του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Εκτάκτως το Σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα τροφεία για τους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας, όπως το εισηγήθηκε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Αλληλεγγύη κ. Τουλκίδης. Όπως εξήγησε, δεν έχει αλλάξει κάτι με τις απαλλαγές των γονέων στα τροφεία και θα ισχύσει το ίδιο οικονομικό καθεστώς που ισχύει και φέτος, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές από την πλευρά των γονέων. Ο κ. Βέρρος που καταψήφισε το θέμα, τόνισε ότι δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το θέμα και ζήτησε να αποσυρθεί (το θέμα). Παρομοίως και ο κ. Νίκος Ξανθόπουλος σχολίασε ότι δεν καταλαβαίνει την ολιγωρία της διοίκησης του δήμου που έφερε εκτάκτως αυτό το θέμα και δήλωσε αρνητικός. Καταληκτικά, ο κ. Τουλκίδης εξήγησε ότι εισήγαγαν το θέμα στο Δ.Σ. ως έκτακτο, διότι μεσολάβησε το Πάσχα σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα τροφεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γραμμένος ευχαρίστησε τους συμβούλους που έδωσαν το παρών τους σ’ αυτήν τη συνεδρίαση παρ’ ό,τι κάποιοι από αυτούς όπως οι κ.κ. Μαρία Κλωνάρη, Θ. Τζατζάρης, Ζ. Μπόνιας, Χ. Τσοχαταρίδης δεν θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τέλος, ο κ. Βέρρος ζήτησε τους απολογισμούς των νομικών προσώπων του δήμου Καβάλας, ετών 2016, 2017, 2018, που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, με τη διοίκηση να δεσμεύεται αυτό να γίνει άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *