Την πίτα του έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ.κ. Στέφανο

Στη αποψινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, την πρώτη του έτους, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας με την παρουσία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στέφανου, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Αντωνιάδη. Ο Σεβασμιότατος στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι στα δύο χρόνια που είναι Μητροπολίτης έχει μια πολύ καλή συνεργασία με το δήμο Καβάλας και δήλωσε ανοιχτός για όλες τις συνεργασίες ώστε σε συνεργασία με όλους τους φορείς να έχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις του είναι να προσκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμο για ένα συνέδριο που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Λυδίας για να προβάλουν τον τόπο και να ιδρυθεί κι ένα μουσείο με εικόνες του Απόστολου Παύλου που είναι προσωπική συλλογή του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί και μία συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, πρώην ΤΕΙ, ενώ θα επιδιώξουν να δημιουργηθεί μια ενορία στα Ποταμούδια και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό το θεμέλιο λίθο θα τον βάλει ο Πατριάρχης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η συνεργασία τους με τη Μητρόπολη είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ευχήθηκε να ανέλθει σε ακόμη καλύτερο, σχολιάζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να έρθει στην Καβάλα ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε αυτός ο στόχος της ίδρυσης ενορίας στα Ποταμούδια, να επιτευχθεί. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι είναι θεμιτό να υπάρχουν αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και γόνιμη συνεργασία καθώς οι δυνατότητες της Καβάλας είναι τεράστιες ενώ σε ό,τι αφορά το συνέδριο που επιδιώκει η Μητρόπολη θα τύχει της συνδρομής της Περιφέρειας με ένα ποσό 40 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την χρηματοδότηση του έργου του προσήνεμου μώλου της Καβάλας που θα ολοκληρώσει ουσιαστικά από πλευράς της Περιφέρειας τις εργασίες που έχουν γίνει στο κεντρικό λιμάνι.

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ήταν πολύ καλό, υπήρξε εντυπωσιακή απαρτία και μακάρι αυτή η πρώτη συνεδρίαση να είναι και η απαρχή για ένα δημιουργικό συμβούλιο που θα παράξει έργο και όχι φθηνή αντιπολίτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *