Την Κινητή Ιατρική Μονάδα της παραχώρησε στο Νοσοκομείο η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Την Κινητή Ιατρική Μονάδα της παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο Νοσοκομείο έτσι ώστε να εξετάζονται επισκέπτες και ασθενείς πριν εισέλθουν σ’ αυτό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε ότι η μονάδα ήταν παροπλισμένη και μετά από παρεμβάσεις που έγιναν επαναλειτούργησε  εκ νέου.

Ο κ. Αντωνιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κλειτσιώτη ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία και για λόγους δημόσιας υγείας να υπάρξει ένας χώρος για να γίνεται η πρώτη διαλογή όλων όσων επισκέπτονται το νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η θερμομέτρηση αυτών των συμπολιτών μας και σε περίπτωση που είναι εμπύρετοι να τους δίνονται οι πρώτες οδηγίες και στη συνέχεια  να εισέρχονται στο χώρο του νοσοκομείου. Επειδή υπήρχε η κινητή ιατρική μονάδα η οποία δυστυχώς ήταν παροπλισμένη τα προηγούμενα χρόνια, ξεκίνησα τις διαδικασίες με τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών έκανα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τη λειτουργήσουμε ξανά και το μεσημέρι της Τρίτης την παραδώσαμε προς όφελος των συμπολιτών μας και της κοινής προσπάθειας που γίνεται για να περιορίσουμε τον κορωνοϊό.

Είναι μια σημαντική μονάδα. Είχε χρηματοδοτηθεί και αγοραστεί από το Intereg 2. Είχε πάει στους σεισμούς της Κωνσταντινούπολης το 2001, είχε συμμετάσχει στις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, μεταφέρθηκε στην έδρα της 4ης Υγειονομικής Υπηρεσίας στην Κομοτηνή και μετά τη φέραμε στην Καβάλα αλλά δυστυχώς ήταν παροπλισμένη. Στόχος μας είναι να φανεί ακόμη μια φορά χρήσιμη στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια να την επανδρώσουμε με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για να τη δώσουμε στους γιατρούς και σ’ αυτούς που χρίζουν ιατρικής βοήθειας, κυρίως στα χωριά του ορεινού όγκου της Καβάλας.

Η συνεργασία μεταξύ των όλων των φορέων πρέπει να λειτουργεί. Εμείς ακούμε κι αφουγκραζόμαστε όπου μπορούμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και των φορέων και γι’ αυτό στείλαμε τη συγκεκριμένη ιατρική μονάδα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου».

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Για τις απολυμάνσεις στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας (σ.σ. Διοικητήριο)  είπε ότι «έγιναν την Τετάρτη. Είμαστε από τις πρώτες Περιφερειακές Ενότητες σε όλη τη χώρα που γίνεται η απολύμανση στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο κι αυτό διότι θεωρήσαμε σκόπιμο ότι προέχει η δημόσια υγεία, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται τις υπηρεσίες μας για διάφορους λόγους. Η Π.Ε. Καβάλας έχει περίπου 200 γραφεία. Εκτός από τους 180 υπαλλήλους υπάρχουν και πάρα πολλές συστεγαζόμενες υπηρεσίες όπως η Εφορία, η Κτηματική Υπηρεσία, ο ΕΟΠΥ, η Πολεοδομία. Επομένως ξεπερνάμε τους 300 υπαλλήλους. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην απολύμανση όλου του κτηρίου της Π.Ε. Καβάλας και του ΚΕΠ στο ισόγειο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες στο προσεχές χρονικό διάστημα αν και όποτε χρειαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *