Την «Κηδεία της Καβάλας» πραγματοποίησαν χθες οι απολυμένοι της ΒΦΛ στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους

Μία διαφορετική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες οι απολυμένοι της ΒΦΛ την οποία ονομάζουν «Η Κηδεία της Καβάλας» με μία πομπή εργαζομένων που ξεκίνησε από το Διοικητήριο και κινήθηκε στο κέντρο της πόλης. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης δήλωσε πως η πράξη τους είναι συμβολική και καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Καβάλα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης ανέφερε πως «διοργανώσαμε μια διαμαρτυρία. Αρχικά έγινε σύσκεψη βιομηχανικών σωματείων, συνέλευση στο Διοικητήριο κι αμέσως μετά διοργανώσαμε την “Κηδεία της Καβάλας” μαζί με τις οικογένειές μας. Διότι κάποιοι συμμετέχουν στη φτωχοποίηση της κοινωνίας της Καβάλας, κάποιοι παίζουν με τις ζωές μας, κάποιοι ανέχονται την ανομία του κ. Λαυρεντιάδη και για αυτό αυτή η εκδήλωση. Η πομπή ξεκίνησε από το Διοικητήριο της Καβάλας. Δυστυχώς στην πόλη μας κάποιοι συμμετέχουν ενεργά και την οδηγούν στη φτωχοποίηση, παίζουν με τις τύχες των εργαζομένων. Κάποιοι παίζουν με την ίδια την κοινωνία της Καβάλας, παίζουν με την ασφάλειά της, δεν καταλαβαίνουν από νόμους».

ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν υπάρχει κάτι νεότερο αναφορικά με το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων, σημείωσε πως «η εταιρία συνεχίζει με το δικό της γνωστό τρόπο χωρίς να σέβεται καν τους νόμους, ήδη 10 συνάδελφοί μας έχουν επιστρέψει στο χώρο εργασίας τους και δεν αποδέχεται την εργασία τους. Έχει προχωρήσει και επιπλέον σε 23 απολύσεις και μάλιστα μια μέρα μετά το δικαστήριο όπου δήλωναν εκεί στελέχη της εταιρίας ότι δεν πρόκειται να απολύσουμε κανέναν και θα τους απασχολήσουμε στις καινούριες επενδύσεις που φτιάχνουμε, όλα αυτά φυσικά είναι ψέματα και προπαγάνδες. Αμέσως την επόμενη μέρα του δικαστηρίου απέλυσαν άλλα 23 άτομα και έχουμε φτάσει 132 απολυμένοι. Με ψευδείς μηνύσεις, χωρίς να έχουμε πρόσβαση στην αποζημίωση και χωρίς να μπορούμε να βγούμε στο επίδομα ανεργίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση