«Την καλώ να είναι προσεκτική στους ισχυρισμούς της», δηλώνει για την πρώην δήμαρχο Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης

 

 

 

Το θέμα των ανταποδοτικών τελών συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκε από την αντιπολίτευση μία άλλη πρόταση που πέρασε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Πεφάνη κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση αυτή θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση διότι είναι παράτυπη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις της κας Τσανάκα. Είναι ανεπίτρεπτες. Άφησε αιχμές ότι το προεδρείο δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, άλλα αποφασίζει κι άλλα λέει. Πράγματα τα οποία είναι ανυπόστατα και με νομικούς όρους αυτό είναι ευθεία συκοφαντική δυσφήμιση, προς το πρόσωπό μου και προς το προεδρείο. Την καλώ να είναι προσεκτική στους ισχυρισμούς της. Ξέροντας ότι πιθανόν να απορριφθεί αυτή η απόφαση από την Αποκεντρωμένη, διότι είναι παράνομη, ίσως προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσουν τη δική τους απόφαση.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία κακώς πάρθηκε. Έγινε μία πρόταση από τον κ. Ξανθόπουλο και την παράταξή του. Για γίνει μία πρόταση διαφορετική από τη διοίκηση, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας που γνωρίζει τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας. Δεν την είχε και μάλιστα είχε και μία αρνητική, ότι η πρόταση του κ. Ξανθόπουλου δεν ευσταθεί οικονομικά. Άρα δεν πρέπει να περάσει. Επομένως, η λογική λέει ότι η Αποκεντρωμένη δεν θα την εγκρίνει. Αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στην υπηρεσία και θα δημιουργήσει καθυστέρηση στην κατάθεση και έγκριση του προϋπολογισμού. Εκ του πονηρού σκεπτόμενοι, το μυαλό μας πηγαίνει στο ότι γίνονται προσπάθειες για να καθυστερήσει η λειτουργία του Δήμου Καβάλας και να μην διοικηθεί σωστά, με συνέπεια να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες. Γιατί αυτό θα γίνει. Λυπάμαι που από την πρώην δήμαρχο που είναι έμπειρη κι έχει διαχειριστεί ανάλογες περιπτώσεις, να συμβαδίζει με τέτοιες αποφάσεις και να κωλυσιεργεί τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Κάτι που δεν θα το ήθελε η ίδια για τη διοίκησή της. Δυστυχώς φαίνεται ότι έγινε ένα πολιτικό παιχνίδι. Θα φανεί τις επόμενες μέρες. Δυστυχώς μπαίνουμε σε μία διαδικασία επανάληψης, καθυστερήσεων και προβλημάτων που στο τέλος θα ταλαιπωρήσουν τις υπηρεσίες και τον δημότη. Δεχθήκαμε παράτυπα μία πρόταση που δεν είχε την έγκριση από τις υπηρεσίες και πάντα είμαστε ανοιχτοί  σε νέες προτάσεις και εισηγήσεις, γιατί αυτή είναι η έννοια του δημοτικού συμβουλίου, να συζητάμε ιδέες για τη βελτίωση της ζωής μας. Αλλά πρέπει να τηρούμε κάποιες διαδικασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast