ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή φορέων στη διαβούλευση που συγκάλεσε η Περιφέρεια ΑΜΘ τη Δευτέρα για τη τουριστική προβολή εξέφρασε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου

Τη Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συγκάλεσε διαβούλευση με τους φορείς τουρισμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας για το 2018. Τη διαβούλευση διεύθυναν ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης που σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία έγινε για πρώτη φορά.  Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης Πάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των φορέων και ευχήθηκε να υλοποιηθούν τα όσα προτάθηκαν.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης σημείωσε πως «είχε μεγάλη συμμετοχή κι είναι καλό να γίνονται διαβουλεύσεις και να ακούγονται ιδέες των συμμετεχόντων. Το σημαντικότερο όμως είναι αυτά που ακούγονται ή προτείνονται να γίνονται και έργα, ο λόγος να μετατρέπεται σε έργο. Γιατί εκ του αποτελέσματος βγαίνουν τα συμπεράσματα κι όχι εκ των ιδεών και μόνο. Η παρουσία όλων αυτών των συμμετεχόντων είναι πολύ σημαντική και ακούστηκαν πάρα πολλές καλές ιδέες που μπορεί ο Περιφερειάρχης κάποιες από αυτές να τις πάρει, γιατί στο χέρι του είναι και να τις βάλει στο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για την προβολή της Περιφέρειάς μας τουριστικά. Μην ξεχνάμε ότι ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος  Παυλίδης είχε χαρακτηρίσει το 2017 έτος τουρισμού και θα ήταν όλο αυτό κάτι διαφορετικό για την Περιφέρειά μας και να φανταστεί κανείς ότι πέρσι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς καμία συμμετοχή της Περιφέρειας σε καμία έκθεση και κανένα προγραμματισμό, παρότι είχανε όλα αυτά συζητηθεί και συμφωνηθεί νωρίτερα. Η Περιφέρεια πρέπει να το δει πραγματικά πολύ ζεστά όπως το κληρονόμησε από το συγχωρεμένο τον  Γιώργο Παυλίδη για να συνεχίσει το έργο του».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «υπάρχουν κάποιες προτάσεις οι οποίες εισακούστηκαν από τους φορείς, είναι προτάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν σε άλλες διαβουλεύσεις και βλέπουμε ότι έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Θα ξοδευτούν κάποια σημαντικά ποσά για την προώθηση της Περιφέρειάς μας, το θέμα είναι να πιάσουν τόπο, να γίνει μια προσπάθεια με κριτήρια οικονομοτεχνικά, δηλαδή να δούμε πρώτα από όλα ποιοι είναι οι πελάτες μας, τι θέλουν, πώς μπορούμε να τους προσελκύσουμε, να κάνουμε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας πιο ελκυστικό και πιο ανταποδοτικό. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ανταγωνισμός στον τουρισμό είναι διεθνής. Η κρίση των πελατών μας είναι πολύ καλή γιατί είναι έμπειροι τουρίστες και ξέρουν να κρίνουν την τιμή σε σχέση με την ποιότητα που παίρνουν από κάθε τόπο που επισκέπτονται. Επίσης οι περισσότεροι τέτοια εποχή, αυτήν την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, κάθονται σπίτι τους και παίρνουν τις αποφάσεις για το πού θα πάνε διακοπές. Επομένως οποιαδήποτε προβολή θα έπρεπε να είναι έτοιμη και να έχει στοχεύσει ήδη στους υποψήφιους πελάτες μας».

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως «παράπονα πάντα υπάρχουν, αλίμονο. Αυτό είναι αναπόφευκτο, πάντα υπάρχουν παράπονα. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτά τα λαμβάνει υπόψη η διοίκηση, κατά πόσο είναι σοβαρά, κατά πόσο δεν είναι σοβαρά. Αλίμονο αν στις διαβουλεύσεις ήταν όλοι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα μιας τέτοιας προσπάθειας. Τα παράπονα ήταν κυρίως στο θέμα της προβολής. Οι πόροι είναι περιορισμένοι κι ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν προτεραιότητες στο πώς θα διανεμηθούν. Υπάρχει φυσικά και η αιώνια αντιπαλότητα η χωρική, όχι στη Θάσο, όχι στην Καβάλα, όχι στη Δράμα, όχι στην Αλεξανδρούπολη, αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και φυσικά είναι και το ότι το καρπούζι και το μαχαίρι το έχει η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης θα κάνει τη μοιρασιά με το δικαιότερο και το σωστότερο τρόπο».

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Καταληκτικά τόνισε πως «για μας η προσπάθεια με τη νέα χρονιά ξεκινάει πολύ έντονα με συμμετοχές σε εκθέσεις. Δηλαδή οι άνθρωποι του τουρισμού δεν ξεκουράζονται το Χειμώνα, δουλεύουν και προετοιμάζονται εντατικά για να έχουν αυτά που πρέπει για το καλοκαίρι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *