Την δέσμευση ότι θα αγωνιστεί με πάθος για την Καβάλα έδωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Βάσω Παπουτσή Μήττα

Τη δέσμευση να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, με πάθος για δουλειά και προσφορά, ώστε να πάει ο τόπο μας μπροστά, ανέλαβε η υποψήφια βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Βάσω Παπουτσή Μήττα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα σήμερα το πρωί.  

Στη συνέντευξη παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, ο οποίος δήλωσε πριν λάβει τον λόγο η κ. Παπουτσή ότι »Ανταποκρίθηκα άμεσα στην πρόσκλησή της και δηλώνω »παρών» στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου. Η παρουσία της Βάσως στο ψηφοδέλτιο για την κομματική οργάνωση και για εμένα προσωπικά σημαίνει πάρα πολλά. Είναι μια από τις προσωπικότητες από τα στελέχη που τα τελευταία 25 χρόνια δηλώνουν »παρών» σε όλες τις καταστάσεις που πέρασε η παράταξη, καλές ή κακές και το τονίζω αυτό. Θέλω να τις ευχηθώ καλή επιτυχία και να της πω ότι κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Καβάλας και για εμένα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία της σε αυτό».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Από τη μεριά της η κ. Παπουτσή, αφού ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια τον Δράκο, υπογράμμισε αρχικά: »O απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και σήμερα αρνείται να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γι’ αυτό άλλωστε και επαναλαμβάνει καθημερινά τα ίδια ψέματα χωρίς να συνειδητοποιεί την καταστροφή που προκάλεσε στους πολίτες και τους θεσμούς της χώρας. Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί για μια ακόμη φορά το βράδυ της 7ης Ιουλίου. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η πατρίδα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Μια ισχυρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να διαπραγματευτεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη με μείωση των φόρων διατηρώντας το αφορολόγητο, μείωση των εισφορών, μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 30%».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Όσον αφορά το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά η κ. Παπουτσή υπογράμμισε: »Πολλοί μας ρωτάνε ποια είναι τα επόμενα δικά μας βήματα για την Μακεδονία μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Τους απαντάμε: Εμείς προχωράμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που φέρει τον τίτλο «οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και με έναν ξεκάθαρο στόχο: Την ανάδειξη του brand «Μακεδονία». Τα μαύρα σύννεφα στο Αιγαίο και γενικότερα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο καθημερινά υπάρχουν και πολλές φορές ειναι επικίνδυνα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε πλήρη αίσθηση των προκλήσεων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της πατρίδας μας και τη δύναμη των συμμαχιών της. Ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη διάθεση να οικοδομήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία και με τον πρόεδρο Ερντογάν που θα στηρίζεται όμως στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και των κανόνων καλής γειτονίας».

ΕΠΤΑ ΑΞΟΝΕΣ

Αναφερόμενη στον βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας, η υποψήφια βουλευτής Καβάλας παρουσίασε επτά άξονες επισημαίνοντας αρχικά για τους τέσσερις: »Βασικός μας στόχος είναι η ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.  Σήμερα θα ανεφερθώ στους επτά άξονες πολιτικής που σκοπεύουμε να θέσουμε αμεσα σε εφαρμογή: 1o. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Κι αυτό θα γίνει με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. 2o. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως: -Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο. -Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται από το Πρωθυπουργικό Γραφείο. -Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. 3o.Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας. Με σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Και αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας που όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.Με αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 4o. Αλλαγή της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις».

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ

»5o. Ανεργια……Υπογεννητικότητα Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτό θα κάνουμε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική, η πολιτική των ευκαιριών, όχι η πολιτική των επιδομάτων.Νέες δουλειές, υψηλότερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας δημιουργούν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.Αυτές θέλουμε να ενθαρρύνουμε βάζοντας τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης και προσφέροντας στοχευμένα κίνητρα για νέες επενδύσεις. Για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Η Νέα Δημοκρατία θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα οι νέες μητέρες να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα». 6o Αγρότες: Νέες δουλειές, υψηλότερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας δημιουργούν μόνο οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.Αυτές θέλουμε να ενθαρρύνουμε βάζοντας τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης και προσφέροντας στοχευμένα κίνητρα για νέες επενδύσεις.Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα. 7o Τουρισμός: Ο τουρισμός,είναι θύμα της υπερφορολόγησης της οικονομίας και της έλλειψης μακροχρόνιου σχεδίου για την ανάπτυξη.Ο ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να επιστρέψει στον χαμηλό συντελεστή. Παραλληλα το νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, η μείωση των φόρων και οι επενδύσεις που θα έρθουν, θα ενισχύσουν τον τουρισμό στα νησιά μας».

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Η Βάσω Παπουτσή Μήττα, δεσμεύτηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: »Δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις , με πάθος για δουλειά και προσφορά, ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Στα νέα παιδιά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από τις προηγούμενες, σε μια χώρα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά, θα επιβραβεύει το ταλέντο και θα ανταμείβει τους κόπους της. Να αγωνιστώ με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μου για την αναπτυξιακή πορεία του νομού μας και να μην επιτρέψουμε άλλη οικονομική υποβάθμιση της περιοχής μας. Να αναζητήσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Στους συμπολίτες μου της τρίτης ηλικίας ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αγώνα για μια εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία, την οποία το κράτος σήμερα δυστυχώς δεν έχει. Να είμαι δίπλα στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που με προσωπικές θυσίες κρατούν σε δύσκολους καιρούς αναμμένη τη δάδα του πολιτισμού μας, των εθίμων και των παραδόσεων Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έκανα πάντα και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές για το κόμμα, για την υλοποίηση του κοινού μας οράματος για την Πατρίδα μας και για τις διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες ηθικές αξίες της παράταξη μας. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθώ και στην προσωπική δέσμευση του Προέδρου και αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Δεκέμβριο 2018 για την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με αναπηρία. Η νέα ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προχωρήσει στη θέσπιση σε ανώτατο επίπεδο, ενός Εθνικού Συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία ο οποίος θα μπορεί να συντονίζει οριζόντια επιμέρους τομεακές και κλαδικές πολιτικές και ο οποίος θα έχει τελικά την τελική ευθύνη υλοποίησης αυτής της πολιτική «Η εντιμότητα στη πολιτική είναι  αποτέλεσμα της  δύναμης ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με το πως κρίνει την προτροπή του Μακάριου Λαζαρίδη για κοινή περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών, η κ. Παπουτσή απάντησε: »Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν συμφωνήσουν όλοι οι συνυποψήφιοί μου σε αυτό. Αλλά νομίζω ότι προτεραιότητά τώρα του κάθε υποψήφιου είναι να διαδώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό νομίζω ότι μπορεί να το κάνει μόνος του, γιατί ο καθένας έχει ένα target group στο οποίο στοχεύει κι εκεί θέλει να εστιάσει».

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Τέλος, σε ερώτηση  για το αν θεωρεί εφικτό στόχο αυτή τη φορά να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία στο νομό Καβάλας να εκλέξει γυναίκα βουλευτή, απάντησε ότι »Είναι πραγματικότητα στατιστικά και θα λέγαμε ότι οι γυναίκες δεν ψήφιζαν γυναίκες για την άλφα ή βήτα λόγο, τον οποίο δεν θα σχολιάσω τώρα. Έχω όμως τα μηνύματα, ειδικά από τις γυναίκες, ότι υπάρχει μια στροφή που θέλουν γυναίκα βουλευτή στην Βουλή και συγκεκριμένα επειδή όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές στο νομό μας, θέλουν οπωσδήποτε οι γυναίκες μια εκπροσώπηση από γυναίκα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *