Την απόφαση του ΣτΕ για την άδεια λειτουργίας της Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. αναμένει η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας πριν από οποιαδήποτε ενέργεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δεν εφαρμόζει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για αναστολή της άδειας λειτουργίας της Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. καθώς περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «ο Μαρκόπουλος ως άνθρωπος δεν έχει κανένα λόγο να εκτελέσει ή να μην εκτελέσει κάποια απόφαση. Και κακώς χρησιμοποιείται αυτός ο τίτλος, η απόφαση εκτελείται είτε από την Π.Ε. Καβάλας,  είτε από την Περιφέρεια, είτε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης,  είτε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Έτσι όπως φέρεται ότι ο Μαρκόπουλος δεν εκτελεί, δεν νομίζω ότι ο Μαρκόπουλος έχει κανέναν λόγο ή καμία αρμοδιότητα ως πρόσωπο να εκτελέσει ή να μην εκτελέσει κάτι. Αλλά είναι ένας τρόπος έκφρασης ο οποίος όσες φορές κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν κάποιον λένε ο Μαρκόπουλος, ο Παπαδόπουλος κλπ. Λοιπόν ο Μαρκόπουλος δεν έχει τίποτα να εκτελέσει ή να μην εκτελέσει».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ

Όπως διευκρίνισε δε «υπάρχει λοιπόν μια άποψη η οποία έχει διατυπωθεί από τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας η οποία λέει να περιμένουμε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια την απόφαση του ΣτΕ. Τελεία και παύλα. Αυτό εφαρμόζουμε. Αυτό εφαρμόζει η υπηρεσία. Περιμένουμε λοιπόν την απόφαση του ΣτΕ».

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Ερωτηθείς ο κ. Μαρκόπουλος τι γίνεται με την Πολεοδομία, σημείωσε πως «υπάρχει ένα πρόβλημα το γεγονός ότι δεν προχωράει καθόλου η έκδοση των πολεοδομικών αδειών. Υπάρχει ένα θέμα στη Θάσο, υπάρχει ένα θέμα στο Παγγαίο, υπάρχει ένα θέμα στην Καβάλα, στο Νέστο, οι άδειες κάνουν 1,5 χρόνο να εκδοθούν. Και διαμαρτύρονται και αυτοί που χτίζουν σπίτια και αυτοί οι οποίοι παρασκευάζουν υλικά για τα σπίτια που χτίζονται και αυτοί οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη μεσιτεία για την πώληση των σπιτιών, υπάρχει ένα ζήτημα. Το πρόβλημα είναι στην έλλειψη προσωπικού, στο νομικό πλαίσιο, στο μπάχαλο αυτό το οποίο γίνεται. Ήρθε ο Καλλικράτης, ο  πρώην υπουργός  κ. Ραγκούσης τότε νομοθέτησε ότι οι Πολεοδομίες πάνε στους δήμους. Καλώς πάνε. Προσωρινά ανατέθηκε η μία Πολεοδομία στο δήμο που είναι στην έδρα του δήμου, δηλαδή στον Δήμο Καβάλας. Κι αυτό καλώς, μέχρι πότε όμως; Δεν δόθηκε ούτε καμία στελέχωση, δόθηκε μια αρμοδιότητα, αναβάλλεται το να συγκροτήσουν οι δήμοι δικές τους Πολεοδομίες, το προσωπικό είναι περιορισμένο και γενικά το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται ο πολίτης, να ταλαιπωρείται ο επενδυτής, να ταλαιπωρείται αυτός ο οποίος θέλει να χτίσει ένα τουριστικό κατάλυμα, να μη δουλεύει ο χτίστης, να μη δουλεύει ο μπετατζής, να μη δουλεύει ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, να μη δουλεύει αυτός που φτιάχνει κουφώματα, να μην εισπράττει μετά το κράτος έσοδα και γενικά δημιουργείται ένας ατέρμονος κύκλος ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση εκ των ενόντων. Το έχουμε συζητήσει προγενέστερα με τη δήμαρχο κ. Τσανάκα, θα προσπαθήσουμε να το συζητήσουμε όλοι μαζί οι δήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης, ίσως και το Τεχνικό Επιμελητήριο να δούμε τι θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση