Την αποδυναμωμένη Διεύθυνση Πολεοδομίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Τη Διεύθυνση Πολεοδομίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα όπου εξέτασε τα θέματα που εκκρεμούν. Άλλωστε η Πολεοδομία είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένη και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για το Δήμο Καβάλας.

Στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «το πρόβλημα το βασικό της Πολεοδομίας εδώ και δύο χρόνια, να μην πω και παραπάνω που έχει έρθει στον Καλλικράτη, είναι ότι έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ από προσωπικό και κάνει δουλειά για όλο το νομό. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των μηχανικών έχει ελαττωθεί πάρα πολύ, δεν μπορεί να συνεχίσει να αιμορραγεί παραπάνω ο Δήμος Καβάλας προς την Πολεοδομία από την Τεχνική Υπηρεσία και στοιβάζονται στην κυριολεξία οι αιτήσεις για άδειες οικοδομής, με αποτέλεσμα να  μένουν πίσω αναπτυξιακά προγράμματα, να μένουν πίσω καινούρια ξενοδοχεία στη Θάσο, στην Τούζλα, παντού. Δεν γίνεται, εάν δεν βοηθήσουν οι άλλοι δήμοι, τουλάχιστον τα δικά τους θέματα να αναλάβουν, δεν μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε. Τουλάχιστον στις άδειες της μικρής κλίμακας ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να στείλουμε πάλι επιστολή να δούμε αν μπορούμε να γίνει τίποτα. Αλλιώς λυπούμαι πάρα πολύ, εγώ δεν μπορώ παραπάνω να βοηθήσω. Όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, αλλά όταν μια υπηρεσία δουλεύει για όλο το νομό και στους άλλους δήμους υπάρχει περισσότερο προσωπικό από ότι υπάρχει στη δικιά μας Πολεοδομία πώς θα γίνει, δεν γίνεται».

AIR SEA SHOW

Ερωτηθείσα η κ. Τσανάκα αν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την περασμένη Δευτέρα συζητήθηκε το θέμα του Air Sea Show, σημείωσε πως «όχι. Συζητήθηκε το θέμα της σύμβασης που κάνουμε της προγραμματικής. Αλλά όχι για πολύ, δεν είπαμε φοβερά και τρομερά πράγματα. Πάντα με την αγωνία αν θα γίνει ή δεν θα γίνει βρισκόμαστε. Και πάντα δεν είναι θέμα η χρηματοδότηση από τους φορείς. Είναι θέμα και της χρηματοδότησης από τους διάφορους ιδιώτες που πρέπει να βοηθήσουν την κατάσταση. Είναι και θέμα αρχής για τον Διευθυντή της διοργάνωσης κ. Γεωργιάδη».

21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αναφορικά με το 21ο Νηπιαγωγείο Καβάλας η δήμαρχος επισήμανε πως «τα παιδιά που θα μεταφερθούν είναι του Ειδικού Σχολείου που βρίσκεται σε ένα από τα σπιτάκια της Παιδόπολης. Για να μεταφερθούν πρέπει να φτιάξουμε το χώρο κάτω στο 20ο Σχολείο στο Περιγιάλι, χωρίς να φύγει το 20ο. Τα παιδιά του Περιγιαλίου θα είναι εκεί. Πρέπει να φτιάξουμε πρώτα το χώρο στο 20ο, να φύγει το σχολείο, να σουλουπώσουμε ξανά το σπιτάκι της Παιδόπολης για να πάει το Νηπιαγωγείο του 21ου. Συζητώντας τη Δευτέρα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας κ. Μπαντίκο  μού ήρθε η «φλασιά» εκείνη την ώρα, μιλώντας για το γεγονός ότι πρέπει να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο. Γιατί έψαχνα να βολέψω τα παιδιά του Νηπιαγωγείου κάπου σε κάποιο σχολείο κοντά στη γειτονιά τους. Αλλά όπως λέει η παροιμία οι Χιώτες για αυτό πάνε δυο δυο, πάνω στην κουβέντα βρέθηκε η λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση