Την ανησυχία της εκφράζει η δήμαρχος Καβάλας Τσανάκα Δήμητρα για τους πρόσφυγες καθώς επίκειται και νέα φουρνιά……….

Όπως ήταν προγραμματισμένο, δηλώσεις σχετικά με το θέμα της έλευσης νέων προσφύγων – μεταναστών στην Καβάλα, έκανε χθες  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα.

”Τι μας είπε ο κ. Βίτσας; Για 800 άτομα στην Καβάλα. Δεν έκανε κανένας τέτοια συμφωνία για 800 άτομα. Είναι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο να θέλουν να αδειάσουν τη Μόρια. Όμως δεν θα το φορτωθεί όλο αυτό η Καβάλα”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα. 

”Είμαστε το μοναδικό camp εντός αστικού ιστού. Δεν υπάρχει πουθενά σε καμιά επαρχιακή πόλη κάτι παρόμοιο. Δεν μπορώ να καταστρέφω μια γειτονιά με ένα camp. Έχω στα χέρια μου ήδη επιστολή από τον δήμαρχο Τρικκαίων, στον οποίο έγινε η ίδια πρόταση για το θέμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προσφύγων για να νοικιαστούν σπίτια. Αρνήθηκε. Μας έστειλε επιστολή για να μας ενημερώσει και μετά από αυτόν αρνήθηκε και ο δήμαρχος Καρδίτσας. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν είχαμε σπίτια, που δεν έχουμε, διότι εδώ διώχνουμε φοιτητές το καλοκαίρι για να βάλουμε μέσα τουρίστες. Αν θέλουν να μετακινήσουν αυτούς που είναι μέσα στο ”Ασημακοπούλου”, μπράβο τους και μακάρι να το κάνουν. Αλλά όχι δεν θέλουν αυτό. Και στο ”Ασημακοπούλου” και στα σπίτια. Ε, πως θα γίνει αυτό; Θέλω να γίνει μια δίκαιη κατανομή σε όλη την Ελλάδα. Όχι μόνο εμείς”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών της η δήμαρχος Καβάλας. 

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ…..

Σχετικά με το νούμερο των 2.000 ατόμων που είχε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο η κ. Τσανάκα και για τα όσα είπε ο κ. Βίτσας, η δήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε ότι  ”Δεν το αρνήθηκε (ο υπουργός), κατέβασε το νούμερο. Τα 800 άτομα είναι μεγάλο νούμερο. Η κατανομή γίνεται ανά την Ελλάδα ανάλογα με τον πληθυσμό που έχεις. Δεν είναι δυνατό η Αθήνα με τόσα εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 10.000 πρόσφυγες κι εμείς να έχουμε 800. Εγώ καταλαβαίνω ότι αυτοί που ήταν να φύγουν έφυγαν. Αυτοί που έρχονται για να μείνουν θα μείνουν. Δεν μετακινούνται πια. Το 800, ναι, είναι μεγάλο νούμερο για την πόλη μας. Δεν θα φύγουν. Αν ήταν να φύγουν δεν θα τους έκαναν τέτοιες εγκαταστάσεις. Την τελευταία φορά οι ίδιοι οι πρόσφυγες αρνήθηκαν άλλους. Πως γίνεται σε αυτή τη χώρα να έχουν γνώμη οι ίδιοι οι πρόσφυγες και να μην έχουμε γνώμη και άποψη εμείς. Τι είμαστε εμείς; Μήπως πρέπει να πάμε στην Τουρκία να βουτήξουμε στη θάλασσα και να έρθουμε για να μας υπολογίζουν;».  

ΜΑΘΑΙΝΩ

Για την κατάσταση στο ”Ασημακοπούλου”, η κ. Τσανάκα δήλωσε ότι  ”Ξέρω ότι πολλά γίνονται εκεί μέσα, τι ακριβώς δεν ξέρω. Λίγα μαθαίνω”. Ερωτηθείσα για το πότε αναμένεται να έρθουν πρόσφυγες – μετανάστες στην περιοχή μας, απάντησε: ”Μέχρι τον Αύγουστο”. Σε ερώτηση για το αν είχε επαφή με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα, η κ. Τσανάκα, μετά από σιωπή αρκετών δευτερολέπτων, απάντησε ότι  ”Με τους βουλευτές; Για ποιο λόγο;”.

ΠΕΡΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Η δήμαρχος Καβάλας κλήθηκε τέλος να σχολιάσει το πρόσφατο συμβάν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο κι ανέφερε σχετικά: ”Για να είμαι ειλικρινής δεν άκουσα τίποτα από αυτά που είπε ο κ. Γραμμένος. Τα ψιθύρισε; Τι ακριβώς έγινε; Και είμαι σίγουρη κανένας δεν άκουσε, γιατί δε μπορεί να το αφήσει αναπάντητο κάποιος. Ίσα ίσα θα διαμαρτύρονταν, θα γινόταν χαμός. Έμαθα για αυτά που ψιθύρισε ο κ. Γραμμένος όταν πήγα στο σπίτι μου στις 11 το βράδυ. Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν λέγονται αυτά. Μπορείς αν θες να τα λες από μέσα σου, στους φίλους σου, αλλά όταν κάθεσαι σε αυτή τη θέση αναγκαστικά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Αλλά ήταν πράγματα που δεν τα είπε δυνατά, αλλιώς όλο το δημοτικό συμβούλιο θα είχε διαμαρτυρηθεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *