Την ανάγκη εφοδιασμού με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τον κορωνοϊό τονίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξης Πολίτης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αλέξη Πολίτη επιβάλλεται να είναι όλοι σε εγρήγορση ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει και η ύπαρξη του Ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως εξήγησε “Παρότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο η προεξάρχουσα επαγγελματική κατηγορία είναι οι δικηγόροι αυτή την φορά υπήρξαν πολλοί γιατροί, εγώ, ο Λάκης ο Γρανάς και πράγματι ακούσθηκαν ιατρικές απόψεις. Ωστόσο ο τουρισμός είναι το βασικότερο θέμα μαζί με τον πρωτογενή τομέα βέβαια, πηγή στήριξης και ανάπτυξης του νομού μας.

Αυτός  επλήγη σημαντικά από τον ιό και πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Άρα η ανησυχία όλων των φορέων έχει να κάνει με το πως θα διασφαλίσουμε την ομαλότητα μια και ήδη οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και ξέρουν ότι η χρονιά φέτος δεν θα έχει το ίδιο πρόσημο όπως οι προηγούμενες.

Ωστόσο πρέπει να υπάρξει μια χρονιά γέφυρα, μια χρονιά ομαλοποίησης της κατάστασης που θα μας οδηγήσει στο 2021 όπου όλοι ευελπιστούμε ότι θα επανέλθουμε σε κανονικούς τουριστικούς ρυθμούς».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Στη διάρκεια της σύσκεψης δεν πήραμε βέβαια αποφάσεις, τα συμπεράσματα όμως που ακούσθηκαν μια και μόνο συζήτηση έγινε συνοψίζονται στα εξής:

 Οι ξενοδόχοι ανησυχούν δικαίως βέβαια μια και έχουν σοβαρές επιχειρήσεις. Τους απασχολεί η υστεροφημία των επιχειρήσεων τους, ανησυχούν για τις αστικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύψουν από πιθανά κρούσματα ιού στις επιχειρήσεις. Βέβαια μια ΚΥΑ που βγήκε στα τέλη Μαΐου τους εξασφαλίζει εν μέρει αλλά η νομική επιστήμη είναι δαιδαλώδης και ο ένας νόμος επηρεάζει τον άλλο, ωστόσο είναι λίγο δύσκολο να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες!

Η κοινή απαίτηση όλων όπως άλλωστε εκφράσθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης είναι η αναγκαιότητα για άμεσα αποτελέσματα σε περίπτωση πιθανού κρούσματος. Δεν μπορεί ένας επισκέπτης που θα παρουσιάσει συμπτώματα να αναμένει κλεισμένος τα αποτελέσματα ούτε να πάει σε δωμάτιο καραντίνας παρά μόνο αν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα.

Άρα υπάρχει αναγκαιότητα  τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους να δίδουν άμεσα αποτελέσματα. Βέβαια αυτά τα μηχανήματα ξέρω ότι κοστίζουν πολλά αλλά με στοχευμένες κινήσεις και του Ιατρικού Συλλόγου νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε”.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ο ίδιος στη διάρκεια της εισήγησής του τόνισε ότι πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας και την έλευση νέων κρουσμάτων. “Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ιός ήρθε για να μείνει, Μπορεί να έχουμε μια καλοκαιρινή γρίπη με ήπια συμπτώματα αλλά δυστυχώς ακόμη και τα συμπτώματα μιας τέτοιας γρίπης παρομοιάζονται με τα συμπτώματα του covid 19.

Πυρετός, κεφαλαλγίες, είναι αυτά που εμφανίζονται άρα πρέπει να ενημερώσουμε και τους τουρίστες και τους συμπολίτες μας ώστε να γίνει μια σωστή διαχείριση και μια σωστή διάγνωση μεταξύ των δύο ασθενειών. Φανταστείτε να έχουμε ένα κρούσμα μια τυπικής γρίπης και να ενεργοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός και να αρχίσει μια ολόκληρη κοινότητα να κινείται αλλιώς επειδή πολύ απλά τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν με αυτά του ιού. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Ο ιός ήρθε για να μείνει” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Σε ερώτηση για το εμβόλιο και πότε θα βγει τόνισε ότι  “Τα εμβόλια θέλουν χρόνια ολόκληρα για να παρασκευαστούν, να είναι ασφαλή και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Είναι πρωτοφανές και για εμάς. Συζητώντας με τους συναδέλφους το θεωρούμε απίθανο σε 6-7 μήνες να καταφέρει η επιστημονική κοινότητα να παράξει εμβόλιο αποτελεσματικό και ασφαλές και φαίνεται ότι οι χρόνοι θα είναι μικρότεροι και θα σπάσουν κάθε ρεκόρ. Δεν ξέρω αν το εμβόλιο θα βγει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο ξέρω όμως ότι δεν μπορεί να γίνει μια σοβαρή πρόβλεψη. Αν όμως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τα καταφέρει τότε θα ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και το εμβόλιο να έρθει νωρίτερα. Η ευχή μου είναι μακάρι να έχουμε σύντομα στην φαρέτρα μας το συγκεκριμένο εμβόλιο και αυτό θα είναι η λύση του προβλήματος αφού φάρμακο δεν υπάρχει” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *