Τηλεοπτικό σόου χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η δωρεά της PFIC προς τον Δήμο Καβάλας

Για τηλεοπτικό σόου έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς αναφορικά με την παράδοση επιταγής από τον διευθυντή της PFIC προς τον Δήμο Καβάλας σαν δωρεά, επιταγή που έλαβε η δήμαρχος κ. Τσανάκα.

Όπως είπε «στήθηκε ένα σόου με κάμερες, φωτογραφίες, για μία δωρεά 5 χιλιάδων ευρώ από μία εταιρεία υποτίθεται κολοσσό, στα πλαίσια της εταιρικής- κοινωνικής ευθύνης. Νομίζω η κα Τσανάκα έπεσε σε ένα βαρύ ολίσθημα. Δέχθηκε να μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία, δέχθηκε να καταρρακωθεί το κύρος του δήμου Καβάλας για να πάρει από μία τέτοια εταιρεία που λειτουργεί μια ολόκληρη βιομηχανία στην ανατολική πλευρά της Καβάλας 5 χιλιάδες ευρώ. Κάθε προσφορά από κάθε ιδιώτη είναι δεκτή. Όμως αυτή είναι η κοινωνική- εταιρική ευθύνη αυτής της εταιρείας; Δεν θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα συντήρησης και ασφάλειας και να σταματήσει να κυνηγάει εργαζομένους; Εντάξει, η κα Τσανάκα έκανε μία πολιτική επιλογή. Την έκανε και προ διετίας όταν επέλεξε πλευρό, την ώρα που μαινόταν ο αγώνας, έπινε ούζα με τους διευθύνοντες συμβούλους και τα αφεντικά της συγκεκριμένης εταιρείας. Όμως, αυτή η εταιρεία έχει πολλές άλλες υποχρεώσεις απέναντι στην Καβάλα. Πολύ μεγαλύτερες. Και δεν μιλάω για οικονομικές υποχρεώσεις τις τεράστιες που έχει προς δημόσιους φορείς. Να δίνει 5 χιλιάδες ευρώ στο δήμο Καβάλας είναι στάχτη στα μάτια, είναι κοροϊδία. Το χειρότερο, όμως, είναι να τα δέχεται ο δήμος. Ένας δήμος οικονομικά εύρωστος που δίνει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο σε εκδηλώσεις –του αφήσαμε ταμείο 10 εκατομμύρια- είναι κοροϊδία, είναι γελοιότητα να παίρνει αυτά τα 5 χιλιάδες ευρώ και να τα διαφημίζει μ’ αυτόν τον τρόπο. Αν θέλει να βρει τρόπο για να προσφέρει πετρέλαιο θέρμανσης σε αδύναμους συμπολίτες μας, καλώς το σκέφτεται, υπάρχουν τρόποι. Αυτό το πράγμα ήταν ντροπή για το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ντροπή για τον δήμο Καβάλας και αποτελεί ντροπή και για τον ίδιο τον θεσμό. Η δε εταιρεία, θα έπρεπε να ντρέπεται ακόμη περισσότερο που θεωρεί ότι με 5 χιλιάδες ευρώ εξαντλεί την εταιρική- κοινωνική της ευθύνη ενώ άλλα πολύ σοβαρότερα ζητήματα και αναφορικά με την Καρβάλη και όλη την Καβάλα, δεν τα έχει αντιμετωπίσει όπως θα έπρεπε. Θα προτιμούσα να ξυπνάμε κάποιες μέρες και να μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να μπορούμε να βγούμε στα μπαλκόνια μας και τα παράθυρά μας, παρά να δίνει αυτά τα 5 χιλιάδες που γι’ αυτήν την εταιρεία είναι ένα αστείο ποσό. Ακόμη πιο αστείο, όμως, είναι που ο δήμος Καβάλας τα αποδέχθηκε και το διαφήμισε σαν να πέτυχε τη μεγάλη χορηγία. Και νομίζω ότι την ίδια άποψη, πάνω- κάτω, έχουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Ξαναλέω ότι καλώς σκέφτηκε να βοηθήσει αδύναμους συμπολίτες και κάθε προσφορά από τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να γίνεται σεβαστή, αλλά η συγκεκριμένη εταιρία έχει πολύ μεγαλύτερη εταιρική- κοινωνική ευθύνη. Και αυτό το σόου ότι κάναμε αυτό το σπουδαίο πράγμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *