Τηλεδιάσκεψη για τη ρύθμιση οφειλών και υποχρεώσεων διοργανώνει στις 14 του μήνα το Επιμελητήριο Καβάλας

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας κινείται με υπευθυνότητα στο θέμα της ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων και θα διοργανώσει και μία διαδικτυακή εκδήλωση. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως διαχειρίζονται διάφορα προγράμματα και ενημερώνουν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτήν την εποχή ακούμε διάφορα μέτρα και εξαγγελίες. Επίσης κρίσιμο θέμα που συζητιέται είναι οι διάφορες ρυθμίσεις οφειλών και το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί πρόσφατα για την παροχή δεύτερης ευκαιρίας. Κρίθηκε σκόπιμο, λοιπόν, να έχουμε ομιλητή τον Φώτη Κουρμούση, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του υπουργείου Οικονομικών. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Τώρα που συσσωρεύονται υποχρεώσεις και υπάρχουν οφειλές, είναι επίκαιρο το ζήτημα και είπαμε τη Δευτέρα 14 του μήνα να έχουμε μια ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, από τις 2μμ έως τις 4μμ. Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ιο ενδιαφερόμενοι, θα είναι μία ανοιχτή συζήτηση. Έχουμε βγάλει δελτίο Τύπου και υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας.

Θα αφορά κυρίως τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, θα δοθεί έμφαση στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών μέχρι 240 δόσεις, τη διαδικασία πτώχευσης, απαλλαγής οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων και η παροχή της δεύτερης ευκαιρίας, την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία πρώτης κατοικίας και στο ρόλο των επιστημονικών κλάδων. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Ιδιαίτερα μετά το δεύτερο κλείσιμο της αγοράς οι οφειλές συσσωρεύονται, δόθηκαν μεν παρατάσεις στις υποχρεώσεις και τις οφειλές, αλλά η αναστολή σημαίνει ότι σύντομα όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας».

ΑΓΟΡΑ

Για την αγορά είπε ότι «γι’ αυτό που ανακοινώθηκε για τα εποχικά είδη, με άνοιγμα των καταστημάτων που θα πουλάνε τώρα αποκλειστικά τα χριστουγεννιάτικα, πρέπει να το δούμε. Είναι πάρα πολύ μικρό το νούμερο των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να ενταχθούν σ’ αυτό το κομμάτι. Είναι, μεν, ένα δείγμα διάθεσης να ανοίξει σταδιακά η αγορά. Βλέπουμε ότι υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης που παρά το κλείσιμο δεν λέει να μειωθεί κι έπρεπε να είμαστε πιο διστακτικοί στις εξόδους. Είναι κρίσιμο το να ανοίξει σταδιακά η αγορά, ακούγοντας τους ειδικούς θα γίνει μια προσπάθεια από τη Δευτέρα με τα εποχικά καταστήματα. Θα δούμε τι θα λέει το ΦΕΚ και θα ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις. Στην Καβάλα θεωρώ ότι δύσκολα θα βρούμε 1-2 τέτοιες επιχειρήσεις. Δεν ξέρουμε ακόμη τους όρους του σχετικού ΦΕΚ».

Για την πρόταση ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων είπε ότι «αυτές που ξεκίνησαν δραστηριότητα μέσα στο 2020, που είναι 331 στην Καβάλα, δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας και στην επιστρεπτέα  προκαταβολή της κυβέρνησης κάποιες έχουν μια μικρή αλλά μηδαμινή πιθανότητα να ενταχθούν. Δεν υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτές. Ελπίζω να προκύψει κάτι γι’ αυτές στην επιστρεπτέα 5. Ήδη κινηθήκαμε να κάνουμε κάτι και γι’ αυτές τις επιχειρήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast