Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου και κυρίως στις αμπελοκαλλιέργειες που φτάνουν και το 100%. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις ζημίες που προκλήθηκαν στα σταφύλια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δυστυχώς στη δημοτική ενότητα Ελευθερών και ιδιαίτερα στο αγρόκτημα της Φωληάς και του Μυρτοφύτου, σε μία μεγάλη έκταση, είχαμε μεγάλες ζημιές. Εκτός από την παραγωγή, εντοπίστηκαν ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έντονο πρόβλημα ακόμη και στα κτήματα. Τα κανονάκια λειτουργούν κανονικότατα. Δούλεψαν και δουλεύουν συνέχεια. Το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή εκεί δεν καλύπτεται από τα κανονάκια. Έχουμε υπόσχεση από τους βουλευτές που κάναμε μαζί την έκτακτη επίσκεψη στο Μυρτόφυτο, ότι θα επεκταθεί το σύστημα προστασίας με τα κανονάκια και στην περιοχή της Φωληάς και του Μυρτοφύτου που δεν καλύπτεται. Καθώς θα υπάρχει και εναέρια κάλυψη της περιοχής για την προστασία από το χαλάζι. Νομίζω ότι επειδή υπήρχε μια καλή σύνθεση εκεί και από τα δύο εν δυνάμει κοινοβουλευτικά κόμματα, υπήρξε η δέσμευση ότι θα βοηθήσουν. Πολλές φορές ακούσαμε δεσμεύσεις, όμως εμείς έχουμε υποχρέωση να καλύπτουμε τις ανάγκες τουλάχιστον της λειτουργίας των κανονιών και το πετύχαμε. Από ‘κει και πέρα δεν είναι θέμα δικό μας».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Για την εναέρια κάλυψη δεσμεύτηκαν ότι το σχέδιο που θα γίνει η νέα συμφωνία με τον όποιο εργολάβοι προκύψει είναι ότι μέσα σ’ αυτό θα είναι και η περιοχή του νομού Καβάλας. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ δυναμικές καλλιέργειες. Πιέζουμε για να είναι μέσα ο νομός Καβάλας στη νέα σύμβαση με τον εργολάβο. Ποτέ από τη ζημιά δεν μπορεί να προκύψει κέρδος και το άλλο είναι ότι εκτός από το φυτικό κεφάλαιο και την παραγωγή, υπήρχαν ζημιές και στις εγκαταστάσεις. Η ζημιά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και πρωτόγνωρη. Το χαλάζι ήταν πολύ μεγάλο και οι άνθρωποι έτρεξαν να προστατευθούν. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον υπουργό προκειμένου να μεταβούμε και να πιέσουμε για την άμεση εκτίμηση των ζημιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *