Τελικά ο Δήμος Καβάλας θα παρέμβει στην πλάζ της Καλαμίτσας

Τελικά ο Δήμος Καβάλας θα παρέμβει στην πλάζ της Καλαμίτσας παρότι δεν έχει την αρμοδιότητα καθώς η Καλαμίτσα ανήκει στην ΕΤΑΔ. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φιλόσογλου Γιώργος ανασκεύασε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.  Ανέστη Τσουρουκίδη, που είχε αναφέρει ότι για τον Δήμο Καβάλας η Καλαμίτσα φέτος είναι παρελθόν.

Όπως τόνισε «Ο Δήμος Καβάλας και φέτος θα φροντίσει την παραλία της Καλαμίτσας. Θα κάνει αυτά που κάνει τόσα χρόνια. Φέτος θα κάνουμε και κάποια πράγματα ακόμη καλύτερα.

Αλλά θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Όλοι ξέρουμε ότι με το υπερταμείο (ΕΤΑΔ) η Καλαμίτσα έφυγε από τα χέρια του Δήμου Καβάλας. Έτσι και αλλιώς υπήρχε μια διαμάχη εδώ και καιρό με την ΕΤΑΔ και το μεγάλο αγκάθι ήταν το πρόστιμο του 1 εκ. ευρώ που επεβλήθη από την Πολεοδομία Καβάλας σε βάρος της ΕΤΑΔ και υπέρ του Δήμου Καβάλας.

Σε όλες τις συναντήσεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την χρήση της ακτής και την παραχώρησή της, πάντοτε η ΕΤΑΔ έβαζε ως όρο τη διαγραφή του προστίμου από την πλευρά του Δήμου Καβάλας. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να συμβεί και νομικά και ηθικά

Και αυτός ήταν ο λόγος ο οποίος έδωσε τη Δήμαρχο στην θέση να μην είναι ποτέ ούτε εκβιαζόμενοι και φυσικά οι δημότες να μην θεωρούνται εκβιαζόμενοι.

Από την άλλη βέβαια έχουμε την πιο πολυσύχναστη παραλία της πόλης, μέσα στον αστικό ιστό, η οποία και πρέπει να λειτουργήσει και ως εκ τούτου ο Δήμος Καβάλας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα την φροντίσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την επίστρωση της αμμουδιάς, τις εργασίες της καμπίνας, τα αποδυτήρια και όλα αυτά που αφορούν στην ύδρευση κλπ.»

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Ο κ. Φιλόσογλου διευκρίνισε ότι οι λουόμενοι φέτος στην Καλαμίτσα θα έχουν τα πάντα, δηλαδή νερό, αποδυτήρια και ομπρέλες ηλίου, εκτός από ναυαγοσώστες.

Όπως ανέφερε η ακτή θα έχει τα πάντα «Εκτός από ναυαγοσώστες. Για την παρουσία των ναυαγοσωστών στείλαμε ήδη εξώδικο στην ΕΤΑΔ, επισημαίνοντας της την υποχρέωση». Κατά τις δηλώσεις Φιλόσογλου, όσα έξοδα κάνει στην Καλαμίτσα ο Δήμος θα ζητήσει να τα πληρωθεί από την ΕΤΑΔ.

«Ο κ. Τσουρουκίδης εστίασε στον κρατικό μηχανισμό. Ήθελε να αναδείξει με αυτό τον τρόπου που μίλησε το γεγονός της αδιαφορίας του κράτους. Όπως και να έχει τη γραμμή του Δήμου Καβάλας την χαράσσει η Δήμαρχος και άμεσα θα  ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να παραδοθεί εκ μέρους του Δήμου η παραλία στους επισκέπτες».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αχιλλέα Νικολαίδη ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος θα είναι ο Δήμαρχος του αιώνα ο κ. Φιλόσογλου τόνισε ότι  «Κάποια στιγμή νόμιζα ότι μεταφέρθηκε λάθος η δήλωσή του αλλά μετά επιβεβαιώθηκε ότι αυτό είπε.

Εγώ θα πω μετά και το ντιμπέιντ και θα μιλήσω για την τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου στο ερώτημα του κ. Παππά περί συνεργασίες. Ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισε κάθε είδους συνεργασία με κάθε έναν και είπε ότι εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος θα έχει τους 7-8-10 όσους τελικά εκλέξει συμβούλους και με αυτούς θα ασκήσει διοίκηση.

Αυτό είναι το ουσιαστικό συμπέρασμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *