Τα 40 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ακοντίσματος που ξεκινά απόψε

Τα 40 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ακοντίσματος που ξεκινά σήμερα με συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης υπογράμμισε πως το θέατρο Ακοντίσματος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μη συγχρωτισμό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «φέτος το Φεστιβάλ συμπληρώνει 40 χρόνια. Είναι ένα φεστιβάλ που δεν υπολείπεται σε τίποτα άλλων μεγάλων φεστιβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Στα πλαίσια αυτού έχουμε την Παρασκευή (σ.σ. απόψε) μία συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα, στις 7 Αυγούστου μία συναυλία με την Ελεονόρα Ζουγανέλη και στις 21 Αυγούστου μία συναυλία με τους Πυξ Λαξ. Φέτος έχουμε συναυλίες λόγω των συνθηκών που δεν πρέπει να έχουμε όρθιος, χορούς, συνωστισμούς. Το θέατρο του Ακοντίσματος προσφέρεται για μη συνωστισμό. Παίρνει πάρα πολλά άτομα με τις αποστάσεις και όλα τα νομικά πλαίσια που ισχύουν για τον covid-19> Στις 21 Αυγούστου, συγχρόνως με τους Πυξ Λαξ αρχίζει με το διεθνές λαογραφικό φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα». Φέτος έχει διαφορετική μορφή, χωρίς χορευτικά συγκροτήματα από τις φίλες χώρες λόγω του ιού. Θα έχουμε μια παρουσίαση της ονοματολογίας της Καβάλας. Θα έρθει από την Καβάλα του Ικονίου ένας διακεκριμένος καθηγητής, ο δρ. Μίρογλου, που κάνει πολλά χρόνια ανασκαφές στο Κάστρο της Καβάλας του Ικονίου και θα μας εξηγήσει γιατί συνδέεται η Καβάλα του Ικονίου Καππαδοκίας με το όνομα της Παλιάς Καβάλας και της Καβάλας όπως την ξέρουμε σήμερα. Στη συνέχεια θα έχουμε μια έκθεση φωτογραφίας, το τριήμερο 21-23 Αυγούστου, με τον τίτλο «Η πόλη μου 2020». Θα έχει φωτογραφίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Στις 22 Αυγούστου έχουμε την έναρξη του φεστιβάλ από τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης και συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια. Την επόμενη μέρα θα έχουμε την προβολή ντοκιμαντέρ, παραγωγή της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, με τους ήχους που χάνονται.

Φροντίζουμε τα 40 χρόνια να έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία της ιστορίας και τις πράξεις των ανθρώπων, όπως πάντα προσπαθούμε να αποδώσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *