«Τα σύνορά μας πρέπει να φυλαχτούν» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας στον απόηχο του συμβάντος με τα τούρκικα αλιευτικά

Προ ημερών εκδηλώθηκε μία προκλητική εισβολή τουρκικών  αλιευτικών σκαφών 5,5 μίλα ανατολικά της Θάσου και λίγο έλειψε να σημειωθεί θερμό επεισόδιο με τους Καβαλιώτες ψαράδες.  Ευτυχώς παρενέβη το Λιμενικό Σώμα και απομακρύνθηκαν τα τουρκικά αλιευτικά. Από τότε η κατάσταση ηρέμησε όπως δήλωσε ο πλοιοκτήτης αλιευτικού σκάφους και δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας. Συγκεκριμένα σημείωσε «είχαμε πάρα πολλά περιστατικά στο Αιγαίο με παραβιάσεις από τούρκικα αλιευτικά, αλλά αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής ήταν ανεπανάληπτο. Πάνω από 40-50 αλιευτικά 45 και 50 μέτρων, μεγάλης δυναμικότητας, παραβίασαν τα εγχώρια ύδατά μας και το πιο βασικό είναι, εκεί που θέλω να εστιάσω, ότι δεν αλιεύανε. Δηλαδή με λίγα λόγια προσπαθήσανε να δημιουργήσουν ένα θερμό επεισόδιο. Ευτυχώς επικράτησε ψυχραιμία από τους Έλληνες ψαράδες και τα δικά μας αλιευτικά και το επεισόδιο με την παρέμβαση της Ακτοφυλακής έληξε αισίως. Αλλά ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην πράξη πρέπει να υπάρξει. Δηλαδή τα σύνορά μας πρέπει να φυλαχτούν».

ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ

Συμπλήρωσε πως «τώρα έχουν χαλαρώσει, έχουν κάπως απομακρυνθεί, αλλά όπως λέω πάντα οι Τούρκοι εφαρμόζουν μια τακτική και προσπαθούν να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο. Για αυτό και σε όσες δηλώσεις έχω κάνει λέω ότι αυτό προσπαθούν να κάνουν. Να δημιουργήσουν ένα θερμό επεισόδιο ώστε να δημιουργηθεί διαφορετική κατάσταση στο Αιγαίο. Αυτοί ήρθαν εκεί, ταξίδεψαν μια απόσταση 60 και 70 ναυτικών μιλίων με το σκεπτικό να πουν ότι το Αιγαίο μας ανήκει και τα εγχώρια ύδατα είναι δικά μας. Ακριβώς πάνω στην πολιτική  γραμμή Ερντογάν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *