«Τα προβλήματα υπάρχουν αλλά όλοι μας είμαστε δυνατοί στις επάλξεις» δηλώνει ο  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Ξενοφών Κροκίδης

Ξεκίνησε η  εφημερία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας  σε μία περίοδο όπου υπάρχει μεγάλη επισκεψημότητα όπως το επιβεβαιώνει ο  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Κροκίδης  «Είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με τα γνωστά του προβλήματα και οριακά εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γεγονός ωστόσο που δεν εμποδίζει την οριακή μεν αλλά ικανοποιητική λειτουργία, ακόμη κι αυτές τις δύσκολες καλοκαιρινές ημέρες εξαιτίας των θερινών αδειών.

Το καβαλιώτικο νοσοκομείο δεν υποδέχεται μόνο τους ντόπιους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες που είναι αρκετοί, καθώς επίσης και οι κάτοικοι της Δράμας και των Σερρών που παραθερίζουν στα παραλιακά δημοτικά διαμερίσματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Μέχρι και τον 15Αυγουστο που είναι και η κορύφωση των καλοκαιρινών αδειών έχουμε λιγότερο προσωπικό. Λειτουργούμε οριακά αλλά υποδεχόμαστε άπαντες.

Αυξημένη παράλληλα είναι η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, κυρίως όταν διανύουμε περιόδους όπως ένα κύμα καύσωνα, που αναγκάζει αρκετούς ηλικιωμένους να τα επισκέπτονται. Ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι γονείς μικρών παιδιών θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο κατά τις μεσημβρινές ώρες, όταν ο ήλιος καίει και προκαλεί πλείστα όσα προβλήματα».

Η ΘΑΣΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Πολλές είναι και οι επισκέψεις που δέχεται το Κέντρο Υγείας στο νησί της Θάσου, που ενισχύθηκε με προσωπικό και κυρίως με διασώστες του ΕΚΑΒ. Δυσκολίες υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας λόγω αποχωρήσεως κάποιων γιατρών ενώ εκκρεμεί μια προκήρυξη για πρόσληψη γενικών γιατρών. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θάσου  καταβάλει προσπάθειες για τη λειτουργία του έχοντας και τα στήριξη του ντόπιου κυβερνητικού βουλευτή κ.  Γιώργου Παπαφιλίππου αλλά και του δημάρχου Θάσου κ.   Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Όρθιο παραμένει επομένως για ένα ακόμη καλοκαίρι το Ε.Σ.Υ. Καβάλας».

ΙΣΤΟΡΙΑ

«Πονεμένη ιστορία» χαρακτήρισε εξάλλου  ο κ. Κροκίδης στην συνέχεια το Περιφερειακό Πολύιατρείο της δημοτικής ενότητας Ορφανού, διότι πολλοί το εξήγγειλαν αλλά η λειτουργία του θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη εάν φυσικά είχε στελεχωθεί και καλύτερα. Η νοσηλευτική δομή θα έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση κυρίως κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, όταν το τουριστικό ρεύμα φτάνει στο αποκορύφωμά του. Η καινούργια εγκατάσταση του συγκεκριμένου Πολύιατρείου λειτουργεί με τη βοήθεια του προσωπικού από το κέντρο υγείας Ελευθερουπόλεως αλλά και από το προσωπικό των Κέντρων Υγείας της γειτονικής περιφερειακής ενότητας Σερρών. Εξάλλου, η περιοχή λόγω εγγύτητας και τουριστικός προορισμός και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Εν κατακλείδι μιλάμε για μια καινούρια κτηριακή κατασκευή που όμως λειτουργεί με δυσκολίες και πολλά πολλά προβλήματα. Ο κ. Κροκίδης τόνισε πως «Εξάλλου στην καλοκαιρινή περίοδο Καβάλας έχουμε μεγάλη προσέλευση και δη ηλικιωμένων οι οποίοι απορυθμίζονται από την ζέστη, την αφυδάτωση και μη λήψη υγρών. Και από την άλλη πάλι έχουμε πνιγμούς, ενώ στις δύο πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας φιλοξενούμε και ανθρώπους που παρά λίγο να πνιγούν. Αν και είμαστε χώρα που βρεχόμαστε από θάλασσα παρόλα αυτά πνιγόμαστε γιατί κανείς δεν ακούει! Ντάλα μεσημέρι δεν πηγαίνουμε στην θάλασσα. Όχι τόσο νωρίς. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ως αρνητικό στοιχείο περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας  κ. Ξενοφών Κροκίδης το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της σημερινής επισκέψεως του αρχηγού της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνεται κάποια δομή υγείας. «Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λακωνία, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αραιόπολης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης, οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καλά και τις εξελίξεις της αγοράς, διαπιστώνοντας τις συνέπειες που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Κακώς επομένως στο πρόγραμμα της πολιτικής επίσκεψης δεν περιλήφθηκε και κάποια ιατρική δομή της Καβάλας» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *