ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τα οικονομικά της σε τάξη προσπαθεί να βάλει η ΔΕΥΑΚ

Σε δύσκολη κατάσταση είναι τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ με την διοίκησή της να προσπαθεί να τα βάλει σε μία τάξη… Ο πρόεδρός της  κ. Απόστολος Χρόνης  σημείωσε πως με σταθερά βήματα προχωρούν στον στόχο τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το παλεύουμε. Καλά δεν είναι πάντως, ρόδινα δεν είναι τα οικονομικά. Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Αποπληρώνουμε όσο μπορούμε τους προμηθευτές. Έχουμε φτάσει μέχρι τέλος Ιουλίου να τους πληρώσουμε. Πληρώνουμε κανονικά τη ΔΕΗ, έχουμε βάλει σε διακανονισμό την εφορία και το ΙΚΑ και προχωράμε. Ελπίζουμε να τα στρώσουμε. Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν μας πλήρωσε ακόμη. Έχουμε πιέσει, έχουμε μιλήσει με τον διοικητή. Ακόμη δεν έχει αλλάξει η διοίκηση, δεν έχει βγει το ΦΕΚ, δεν τους έχει έρθει ακόμη η έγκριση για τους ισολογισμούς, οπότε περιμένουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Να τους κόψουμε το νερό; Δεν γίνεται. Έχουμε συζητήσει και με τον νέο διοικητή και μας υποσχέθηκε ότι με τη νέα χρονιά από τις πρώτες μέρες θα λυθεί το πρόβλημα. Αν μας πληρώσει το Νοσοκομείο θα βοηθηθεί πάρα πολύ η ΔΕΥΑΚ. Είναι πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ. Νομίζω ότι θα αποπληρώσουμε προμηθευτές μέχρι και τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου, διότι τα υπόλοιπα τα έχουμε διακανονίσει και είναι σε καλή ροή. Και η ΔΕΗ και τα υπόλοιπα είναι εντάξει».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για το χρέος του Νοσοκομείου προς  την ΔΕΥΑΚ είπε ότι «είχε δώσει αρκετά χρήματα στις αρχές του 2019. Απλά είχαν ένα πρόβλημα με τα δικά τους οικονομικά -δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει- και δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Ζήτησαν έγκριση από την ΥΠΕ από Θεσσαλονίκη, απευθύνθηκε στο υπουργείο και αυτό το αρνήθηκε. Δεν είναι μόνο το δικό μας Νοσοκομείο είναι κι άλλα στη χώρα που χρωστάνε το νερό. Γενικά δεν μπορούν να πληρώσουν προμηθευτές. Οπότε περιμένουν μια τροποποίηση που θα κάνει το υπουργείο και θα μπορούν να πληρώσουν κι αυτοί. Διότι το Νοσοκομείο έχει χρήματα. Ο διοικητής είπε ότι στο ταμείο έχει 10 εκατομμύρια ευρώ».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ

Για τους πολίτες και την επικαιροποίηση στοιχείων είπε ότι «ουσιαστικά έχει παγώσει η διαδικασία. Έχω κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε. Προς το παρόν δεν λέμε σε κανέναν να πάει να κάνει επικαιροποίηση διότι ισχύει ο παλιός κανονισμός. όποιος πάει τώρα θα δώσει 70 ευρώ παραπάνω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *