«Τα καλά μηνύματα έρχονται από τον τουρισμό» δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα

Ο Δήμος Καβάλας το 2018 έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας. Σύμφωνα με την δήμαρχο κα Δήμητρα Τσανάκα ο τουρισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά όπλα της Καβάλας.

Συγκεκριμένα η έμπειρη πολιτικός είπε ότι «άλλο να είσαι απλός πρόεδρος, άλλο να είσαι αντιδήμαρχος κι άλλο να είσαι δήμαρχος ενός δήμου αρκετά μεγάλου όπως είναι ο Δήμος Καβάλας και να έχεις την τύχη μιας πόλης και των πολιτών στα χέρια σου. Είναι μεγάλη η διαφορά. Αυτή ήταν μια χρονιά που είχε καλά μηνύματα για την Καβάλα διότι εκείνο που αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται συνέχεια είναι ο τουρισμός. Τα καλά μηνύματα έρχονται από τον τουρισμό και καταφέραμε και κρατήσαμε τα επίπεδα όπως πέρυσι που ήταν πάρα πολύ ψηλά και καταφέραμε να μην μας επηρεάσει η πτώση της τουρκικής λίρας που είναι τόσο κοντά μας η Τουρκία και οπωσδήποτε θα είχαμε κάποια επίπτωση. Στηριζόμαστε σ’ αυτό το θέμα. Θα πάμε όλο και καλύτερα. Επίσης, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την περιοχή μας από την αφάνεια τόσων ετών γιατί το όνομα της Καβάλας δεν ακουγόταν πουθενά και είμαι πάρα πολύ περήφανη που κατάφερα να κάνω γνωστή την πόλη μου στο πανελλήνιο. Είτε με πολιτιστικά γεγονότα, είτε με αθλητικά γεγονότα, είτε με γεγονότα που κάνουν την Καβάλα έναν τόπο που προσελκύει κόσμο και μέσα από την Ελλάδα και από το εξωτερικό Γιατί πρέπει να επιβιώσουμε. Για μας τους Καβαλιώτες που ξέρουμε την περιοχή, ξέρουμε ότι τα εργοστάσια εδώ και πάρα πολύ καιρό μας έχουν εγκαταλείψει και πήγαν αλλού κι επομένως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε σ’ αυτήν τη φάση είναι οι αυξητικές τάσεις του τουρισμού».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Από ‘κει και έπειτα, μεγάλη πρόοδο είχαμε φέτος στο θέμα των απορριμμάτων. Ο κόσμος δεν ασχολείται μ’ αυτά τα θέματα γιατί δεν είναι και «πιασάρικα». Καταφέραμε να πάρουμε τις αδειοδοτήσεις και να προχωρήσουμε στην επέκταση του ΧΥΤΑ και τη μετατροπή του σε ΧΥΤΥ. Πήραμε την έγκριση για χρηματοδότηση στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Αυτές είναι δομές οι οποίες θα μας βγουν σε καλό στη διαχείριση σε βάθος χρόνου, αλλά τώρα ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει τι θα πει να μπει το θέμα των απορριμμάτων στην περιοχή, να μπει στον 21ο αιώνα με το δεξί και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλη την περιοχή κι όχι μόνο το δήμο Καβάλας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Προσπαθούμε να «ωριμάσουμε» έργα. Τα τελευταία ΕΣΠΑ δεν ασχολούνται με έργα υποδομής. Το ΒΑΑ, η ΟΧΕ είναι έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που έρχονται μέσω της Περιφέρειας και ρίχνουν χρήματα μέσα στην πόλη της Καβάλας. Να φροντίσουμε τις καπναποθήκες μας και το μέλλον τους. Να το μελετήσουμε τι μπορούμε να τις κάνουμε πριν καταρρεύσουν. Το στολίδι της πόλης δηλαδή.

Το στολίδι της πόλης, επίσης, που είναι η περιοχή της Παναγίας. Πώς θα αξιοποιήσουμε τη θάλασσά μας, πώς θα μετατρέψουμε το παλιό επιβατικό λιμάνι σε ιστιοπλοϊκό κέντρο όλων των Βαλκανίων. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμά μας. Μ’ αυτά ασχολούμαστε, αυτά δουλεύουμε και «τρέχουμε» και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμη καλύτερα».

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για το οικονομικό κομμάτι στο οποίο ο Δήμος Καβάλας πήγε πολύ καλά το 2018, είπε ότι «τα έσοδά μας πάνε καλά. Τα έξοδά μας, επίσης. Είμαστε ένας δήμος νοικοκυρεμένος, που ποτέ δεν χρειάστηκε, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ένα δάνειο που έκανε της τάξης του 1 εκ η προηγούμενη διοίκηση, το ξεχρεώνουμε και αυτό, με αποτέλεσμα να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι. Αλλά οπωσδήποτε το θέμα της αύξησης των εσόδων του δήμου πρέπει να το δούμε με πολλή σοβαρότητα γιατί όλοι οι δήμοι πρέπει να μπορούν μόνοι τους να ανταπεξέρχονται στα οικονομικά τους. Διότι ζούμε δύσκολα χρόνια και δεν πάντα λεφτά το κράτος να μας στείλει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *