«Ταξιδεύουν και κερδίζουν τις εντυπώσεις τα κρασιά της περιοχής μας» δηλώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Σωτήρης Παπαδόπουλος

Στο Αζερμπαϊτζάν προβλήθηκαν τα καβαλιώτικα κρασιά μέσω της αποστολής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Μία αποστολή που συμμετείχε σε Διεθνή Έκθεση Προϊόντων.

Όπως τόνισε αρχικά «Ήταν ένα μακρινό ταξίδι που έγινε μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος και αφορά στην προώθηση δύο καβαλιώτικων κρασιών με την ένδειξη Προϊόντος Γεωγραφικής Προέλευσης (ΠΓΕ)  Καβάλας. Είναι τα οινοποιία Λαλίκου και Διαλεκτού. Μάλιστα το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο από την Ε.Ε. και από τους ιδιώτες, άρα δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε χρήματα της Περιφέρειας ούτε κανενός άλλου.

Οι οινοποιοί λοιπόν αυξανόμενοι και κερδίζοντας τις εντυπώσεις κάνουν βήματα εξωστρέφειας και προβάλλουν παντού τα προϊόντα τους. Οι ίδιοι λοιπόν επέλεξαν την χώρα αυτή, το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου εκεί να κάνουν την εμφάνιση των αγαθών τους. Εξάλλου μιλάμε για αύξηση λόγω ποιότητας ενώ θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μια αύξηση των ποιοτικών κρασιών της χώρας μας προς την χώρα αυτή».

ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Πρόσθεσε δε πως «Το κρασί μας τους αρέσει και αυτό φάνηκε και από την συμμετοχή μας στην έκθεση αλλά και από την συμμετοχή μας στην απογευματινή εκδήλωση που έγινε με σομελιέ, με ειδικούς του κρασιού δηλαδή  και με προσκεκλημένους από τις επιχειρήσεις των εισαγωγέων, τους σεφ, τους ανθρώπους της εστίασης της περιοχής.

Όλοι έκαναν λόγο για καλό ελληνικό κρασί. Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση και αποτέλεσε την συνέχεια του προγράμματος που τρέχει ήδη. Θα θυμίσω ότι πριν από δύο μήνες περίπου ήμασταν στη Νορβηγία και στο Όσλο. Αυτό ήταν το δεύτερο μας ταξίδι και έτσι κλείνει ο φετινός κύκλος.

Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε όχι απλά την πώληση των προϊόντων μια και αυτά τα κρασιά έτσι και αλλιώς εξαντλούνται, απλά θέλουμε να πετύχουμε καλύτερες τιμές.

Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, να δώσουμε το στίγμα μας που βρίσκεται η Καβάλα και η ποιότητα των κρασιών που παράγουμε. Και διαφημίζοντας και γευσιγνωσία και οινογνωσία και τουριστικό προορισμό ετοιμάσαμε ένα πακέτο που θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση