Ταλαιπωρία δίχως τέλος και για τους συνταξιούχους της Καβάλας

Ταλαιπωρία δίχως τέλος περνούν εκατοντάδες συνταξιούχοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, μετά την εις βάρος τους απόφαση από το ΣτΕ και τις συνεχόμενες αγωγές του Ι.Κ.Α. για να επιστρέψουν έντοκα τα ποσά του οικογενειακού επιδόματος που πήραν πριν από 14 χρόνια.

Πρόκειται για μια άδικη ταλαιπωρία, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν θα έπρεπε να επιβαρυνθούν με τόκους, διότι δε χρησιμοποίησαν δόλο για να τους καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα που η Τ.Δ.Ε. του Ι.Κ.Α. εκείνη την εποχή τους ωθούσε να ζητήσουν.

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας εδώ και δυόμιση χρόνια στις διοικήσεις του τοπικού και κεντρικού Ι.Κ.Α., οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι οι συνταξιούχοι που πήραν το επίδομα δε φέρουν την ευθύνη καθώς δεν χρησιμοποίησαν δόλο για να το πάρουν, δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα που αγγίζει περίπου 1.500 συνταξιούχους.

Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, που έγινε το πρωί χθες στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, ο πρόεδρος του σωματείου, Πέτρος Ταχματζίδης, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε για το θέμα: «Παιδευόμαστε πάνω από 30 μήνες για να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό, αλλά δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων, με αποτέλεσμα για τα 5.000 ευρώ που έλαβαν πριν 14 χρόνια να τους έρχεται τώρα 4.000 ευρώ τόκος. Σε αυτήν την προσπάθειά μας οι τοπικοί βουλευτές δεν πίεσαν όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να φτάνει σε σημείο το Κ.Ε.Α.Ο. να εισπράττει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Για να αποφύγει ένας συνταξιούχος την κατάσχεση θα πρέπει να κάνει διακανονισμό και να πληρώνει πάνω από 700 ευρώ το μήνα για έναν χρόνο! Αν δίνεις 50 ή 100 ευρώ δεν προλαβαίνεις να πληρώνεις τους τόκους που «τρέχουν». Αν δεν κάνεις ρύθμιση το ποσό αυτό δεν εξοφλείται ποτέ. Εμείς θα πιέσουμε ακόμη περισσότερο. Μιλάμε για 1.500 άτομα περίπου. Αν το παλέψουμε πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Ταχματζίδης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει επαφή με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Ταχματζίδης απάντησε ότι  «Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Στις 18/1 ο κ. Εμμανουηλίδης μου έστειλε μήνυμα ότι πιέζουν την κ. Αχτσιόγλου να φέρει τροπολογία για να απαλλαγούν από τους τόκους οι συνταξιούχοι. Έχει περάσει καιρός από τον Νοέμβριο ακόμη όταν δώσαμε επιστολή στον κ. Τσίπρα στην Κομοτηνή, αλλά δεν πήραμε καμιά απάντηση. Αν μας σέβονταν θα είχαμε λύση στο θέμα. Εμείς δεν έχουμε ευθύνη, γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε δόλο. Δεν μπορεί να μας λένε όλοι ότι έχουμε δίκιο κι ακόμη να περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την ετήσια γενική συνέλευση των συνταξιούχων, ο Πέτρος Ταχματζίδης δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούμε την ετήσια γενική μας συνέλευση, κάνοντας απολογισμό της δράσης μας για τη χρονιά που πέρασε και παράλληλα κάνουμε τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Από την πλευρά μας καταγγέλλουμε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας που μετά από 59 χρόνια, για πρώτη φορά, δεν μας παραχώρησε την αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Ε.Υ.Κ. όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούσαμε εκεί τη συνέλευσή μας. Παράλληλα, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, που χωρίς δεύτερη κουβέντα, μας παραχώρησε το αμφιθέατρο».

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο κ. Ταχματζίδης, τέλος, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε το 2018 και το 2019 οι συνταξιούχοι λόγω της προσωπικής διαφοράς.

«Δυστυχώς, θα δούμε τις συντάξεις μας να μειώνονται από 150 μέχρι 250 ευρώ τον μήνα. Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι συνταξιούχοι εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια κι είμαστε η πρωτοπορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς βγαίνουμε στους δρόμους και κάνουμε διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούμε για όσα μας συμβαίνουν. Αν ο κόσμος δεν ξεσηκωθεί, δεν γραφτεί στα σωματεία, μαθηματικά θα είμαστε όλοι στον Καιάδα. Όλοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας, για να παλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που έχουμε απέναντι μας. Το δράμα είναι ότι οι νέοι συνταξιούχοι δεν έρχονται κοντά μας να οργανωθούν και είμαστε διαρκώς εμείς οι παλαίμαχοι στον δρόμο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ταχματζίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *