Τέσσερα βραβεία για το ΤΕΙ ΑΜΘ στην Λογιστική

Με τέσσερα βραβεία επέστρεψε η ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ από την 18η European Accountacy Week του διεθνούς δικτύου ETAP. Την αποστολή του ΤΕΙ ΑΜΘ αποτελούσαν οι φοιτήτριες Σοφία Παπαθανασίου, Δανάη  Καλοκάρδη και Λουτνμίλα Σαιτανίδη όπως και οι συνοδεύοντες προπονητές καθηγητές (coaches) του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Α. Μανδήλας και Κ. Tσοκτουρίδου.  Η ομάδα των φοιτητριών του ΤΕΙ ΑΜΘ  απέσπασε τέσσερα (4) συνολικά πρώτα και δεύτερα βραβεία ήτοι: 1ο καλύτερο βραβείο παρουσίασης εργασίας (Best Presentation Team), 1ο καλύτερο βραβείο Ομαδικής συνεργασίας (Best Team Spirit) και 1ο  και 2ο βραβείο καλύτερης επαγγελματικής εργασίας (Most Professional Team). Η 18η Ευρωπαϊκή Λογιστική εβδομάδα (European Accountancy Week) διεξήχθη στην πόλη  Sopron της Ουγγαρίας από 13/3-18/3/2017 με οικοδεσπότη και συντονιστή το University of West Hungary, Faculty of Economics. Στην διεθνή αυτή συνάντηση λογιστών συμμετείχαν 100 περίπου φοιτητές και καθηγητές από όλη την Ευρώπη.

Οι κύριες δραστηριότητες της συνάντησης των Ευρωπαίων  λογιστών περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων: Δέκα πέντε (15) παρουσιάσεις των συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τέσσερις (4) ενότητες διαλέξεων σε θέματα ανώτερης Λογιστικής, πέντε (5) ενότητες ομαδικών σεμιναρίων (workshops) και είκοσι (20)  παρουσιάσεις φοιτητικών ομάδων. Οι εν λόγω παρουσιάσεις διεξάγονταν ενώπιον Ειδικής Επιτροπής καθηγητών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

To δίκτυο ETAP (European Taxation and Accounting in Practice) είναι ένα διεθνές ακαδημαϊκό δίκτυο που αποτελείται από 18 ιδρύματα 15 Ευρωπαϊκών χωρών με κεντρικό συντονιστή το πανεπιστήμιο IUT Lille της Γαλλίας και είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην Λογιστική (και στην Φορολογική).

Σκοποί του δικτύου είναι η δημιουργία και χρήση μελετών περιπτώσεων λογιστικής, η υλοποίηση της ευρωπαϊκής (διεθνούς) διάστασης της Λογιστικής σε κάθε συνεργαζόμενο Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και η δημιουργία και ανάπτυξη ενός συστήματος δικτύου μεταξύ των εταίρων.

Το ιστορικό του δικτύου: Το δίκτυο ιδρύθηκε τον Μάιο του 1996 στις Βρυξέλλες, έκτοτε ανέπτυξε αμέτρητες μελέτες περιπτώσεων για ενοποιήσεις λογιστικών συστημάτων. Υπεύθυνος του δικτύου στο ΤΕΙ ΑΜΘ, είναι ο Καθηγητής Αθανάσιος Μανδήλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση