Τέλος καλό, όλα καλά, καλά πήραμε τις αποφάσεις και πάμε εμπρός, δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καβάλας Κώστας Πεφάνης μετά την απόρριψη της έντασης Τσανάκα από την Αποκεντρωμένη για τα Νομικά Πρόσωπα

Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση απέρριψε την ένσταση της μείζονος αντιπολίτευσης  και συγκεκριμένα της πρώην δημάρχου κ. Τσανάκα για την εκλογή προεδρείων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Πεφάνη από την αρχή γνώριζαν ότι ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως σημείωσε αρχικά «Εμείς από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι δεν υπήρχε θέμα και αυτό που πέτυχαν   τελικά ήταν να ταλαιπωρήσουμε την λειτουργία του Δήμου Καβάλας, να ταλαιπωρήσουμε τους υπαλλήλους του Δήμου, την κοινωνία της Καβάλας και τίποτε διαφορετικό.

Από την πρώτη στιγμή και εμείς εφαρμόσαμε το νόμο ως έπρεπε, αλλά επειδή είδαμε τις αντιδράσεις για να είμαστε 100% σίγουροι, πήραμε και τη γνωμοδότηση των δύο νομικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας  και ήμασταν σίγουροι ότι ορθώς πράξαμε.

Βέβαια η παράταξη της κ. Τσανάκα είχε διαφορετική γνώμη και όχι μόνο την εξέφρασε, αλλά προσέφυγε και στην Αποκεντρωμένη γνωρίζοντας ποιο θα είναι όμως το αποτέλεσμα. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να υπάρξει μια καθυστέρηση και μια δυσχέρεια στην λειτουργία του Δήμου Καβάλας και τίποτε άλλο.

Οι κουβέντες που άκουσα, ότι τάχα ήθελαν να μας βοηθήσουν, λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν βοηθάς κάποιον όταν τον κατηγορείς και προσφεύγεις στο ανώτερο όργανο, δημιουργώντας μόνο κωλύματα στην λειτουργία του Δήμου Καβάλας. Είναι ένας ισχυρισμός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Τέλος καλό, όλα καλά, καλά πήραμε τις αποφάσεις και πάμε εμπρός». Ο ίδιος παραδέχθηκε βέβαια ότι η διοίκηση δεν έχει το αλάνθαστο μια και αυτό θα ήταν ουτοπικό να το ισχυρισθεί κανείς. «Και άνθρωποι είμαστε και οι νομικοί ακόμη κάνουν λάθη.  Απλά η κ. Τσανάκα ισχυρίσθηκε ότι δικοί της νομικοί έδωσαν μια διαφορετική ερμηνεία. Κάποια πράγματα ερμηνεύονται με διαφορετικούς τρόπους. Αλλά όταν υπάρχει καλή διάθεση τότε τα προβλήματα πρέπει να λύνονται εδώ μέσα στο σπίτι μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΦΛΟΙΑΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ.

Σε ερώτηση σχετικά με την φλυαρία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν υπερβολικά οι συνεδριάσεις τόνισε. Ότι «Αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και με το τι έχει να πει. Το γεγονός ότι μέσα στο Δ.Σ. είναι οκτώ παρατάξεις που έχουν το δικαίωμα να μιλούν οι επικεφαλείς από 7 λεπτά σύμφωνα με τον κανονισμό του Δ.Σ. και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τρία λεπτά, πολλαπλασιάσει  τα νούμερα και θα δείτε που μπορούμε να φτάσουμε. Απλά θα έπρεπε να λειτουργούμε λίγο πιο απλά, να μιλάμε και να ξέρουμε τι λέμε και αυτά που λέμε να είναι επιχειρήματα που θα βοηθήσουν την λειτουργία του Δήμου Καβάλας. Από την πρώτη στιγμή και ενώ ακόμη δεν ξεκινήσαμε υπήρχε   μια κόντρα μέσα στο Δήμο Καβάλας και το Δημοτικό Συμβούλιο και  είναι κόντρα για την κόντρα και όχι για την ουσία. Δεν είμαστε εκεί για να κάνουμε μια συνεδρίαση 6 ώρες και να μας παίρνουν τα κανάλια για να μας βλέπει ο κόσμος. Είμαστε εκεί για να προσφέρουμε έργο και ο χρόνος να είναι αποδοτικός. Όλοι έχουμε κάτι διαφορετικό να κάνουμε αλλά θέλουμε να προσφέρουμε στην πόλη, στους δημότες από τους οποίους ψηφισθήκαμε έτσι ώστε να παράξουμε ένα έργο. Αυτό είναι το ζητούμενο και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει η αντιπολιτευτική γνώμη, πρέπει η διοίκηση να κρίνεται αλλά δεν πρέπει να δημιουργούμε εμπόδια στη διοίκηση εκεί που δεν υπάρχουν. Ας αφήσουμε τη διοίκηση να πράξει και αν πετύχει η ίδια τελικά αυτό θα είναι για το καλό όλης της πόλης. Αν μη τι άλλο όταν θα πάμε στις επόμενες εκλογές θα μπορούμε να πούμε ότι συμβάλλαμε στο να πετύχουμε κάποια πράγματα. Γιατί να δημιουργούμε εμπόδια στην επιτυχία αυτής της πόλης. Ας δημιουργήσουμε προϋποθέσεις επιτυχίας, αυτό είναι το ζητούμενο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *