Σύσκεψη χθες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στον Νομό Καβάλας

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στην αποτίμηση της κατάστασης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, αλλά και στον Δήμο Καβάλας, μετά και τις σημαντικές ζημιές που καταγράφηκαν από την κακοκαιρία το τελευταίο τετραήμερο, προχώρησαν Δήμος και Αντιπεριφέρεια, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη. 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος συνοδευόταν στη σύσκεψη από τους αντιδημάρχους Κυριάκο Σταυρίδη και Θόδωρο Παπαδόπουλο, καθώς και από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Γιώργο Μουμτζή, τόνισε αρχικά ότι λόγω των πολλών ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, κατόπιν συνεργασίας των δυο πλευρών, ώστε να υπάρξει καλό αποτέλεσμα.

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε ειδικά στη Δ.Ε. Φιλίππων και στις πλημμύρες στα Τενάγη, αλλά και σε υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, όπως και στις σοβαρές ζημιές από την πτώση δρόμου στην Αγία Παρασκευή στην πόλη της Καβάλας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματος του Δήμου, τονίζοντας ότι με τις διαβεβαιώσεις για αποδοχή του αιτήματος, θα καταστεί πιο εύκολη η αποκατάσταση των ζημιών.

”Τα πήγαμε καλά, όσο μπορούσαμε και τώρα αρχίζει το πιο σοβαρό κομμάτι που είναι η αποκατάσταση των ζημιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καβάλας.

Η ΙΣΧΥΣ

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, υπογράμμισε ότι η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ήταν η πιο βροχερή μέρα του χρόνου για την Π.Ε. Καβάλας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το νερό που έπεσε έφτασε στα 74,4 χιλιοστά, ενώ και ο φετινός Νοέμβριος, ο οποίος ακόμη δεν έχει βγει, ήταν ο πιο βροχερός από το 2006 που λειτουργεί ο μετεωρολογικός σταθμός της Καβάλας, καθώς καταγράφηκαν 261,4 χιλιοστά νερού!

”Ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που μας δοκίμασε όλους. Είχαμε εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιοχές, αλλά και άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο και τους δυο αντιδημάρχους. Τα μηχανήματα της Π.Ε.Κ. βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία και η Τεχνική Υπηρεσία είναι σε συνεχή εγρήγορση. Με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Κιβράκη είχαμε επίσης συνεργασία και πήγαμε σε όλα τα σημεία που χρειάστηκε”, ανέφερε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης. 

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

”Ο Δήμος Καβάλας υπέβαλε αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα Δ.Δ. Δάτου, Πολυστύλου, Αμυγδαλεώνα, Ζυγού, Κρυονερίου, Κρηνίδων και το Δ.Δ. Καβάλας, ο περιφερειάρχης έκανε δεκτό το αίτημα, το διαβίβασε στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και με διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς ότι εντός της ημέρας (Δευτέρας) θα το υπογράψει. Είναι σημαντικό γιατί μας διευκολύνει σε πολλές διαδικασίες, όπως η πιο γρήγορη μίσθωση μηχανημάτων και σειρά έργων όπου απαιτείται”, συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *