Σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Τετάρτη για το πρόβλημα με τη διέλευση οχημάτων στους πεζόδρομους

Η καταπάτηση των πεζόδρομων από διάφορα οχήματα απασχολεί έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει μία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η διαβούλευση θα γίνει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «είχαμε μια συνάντηση με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ για να δούμε μαζί ποια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στους πεζόδρομους. Τι πρέπει να γίνει με τον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων και γενικότερα να δούμε την εύρυθμη λειτουργία μέσα στην πόλη, διότι η αγορά είναι ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην πόλη. Οι άνθρωποι με αναπηρία κυκλοφορούν και θα πρέπει να μην τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Νομίζω ότι όλοι έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων αλλά όλοι έχουμε και μια εικόνα που δεν είναι αυτή που θα έπρεπε όσον αφορά τους πεζόδρομους στην πόλη μας. Υπάρχουν πάρα πολλοί πεζόδρομοι στους οποίους διέρχονται μηχανάκια, αυτοκίνητα, χρηματαποστολές. Γενικότερα γίνεται αλόγιστη χρήση τραπεζοκαθισμάτων, γενικότερα η εικόνα δεν μας τιμά. Αυτό θα πρέπει να θιχθεί, να αντιμετωπιστεί, ίσως να αστυνομευτεί. Σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα. Προχωράμε προς την άνοιξη και το καλοκαίρι, λέμε ότι είμαστε μια τουριστική πόλη, από ‘κει και μετά όμως όλος αυτός ο ξένος κόσμος που έρχεται δεν μπορεί να κυκλοφορεί σ’ έναν υποτιθέμενο πεζόδρομο και να περνάει από δίπλα του κάποιο όχημα. Δεν λειτουργούμε σωστά. Θα πρέπει όλα αυτά να θιχθούν, να αντιμετωπιστούν. Δεν ξέρω αν είναι η αστυνόμευση το μέτρο που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν το 2020 χρειαζόμαστε έναν μπαμπούλα για να κάνουμε τα αυτονόητα, νομίζω δεν μας τιμά σαν ανθρώπους. Η νέα δημοτική Αρχή με την οποία συνομιλήσαμε κι έχουμε θίξει όλα αυτά τα ζητήματα, μας είπε ότι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει η διαβούλευση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Θα παραβρεθούν οι έμποροι και όλοι όσοι έχουν άμεσα σχέση με το θέμα και να τεθούν επί τάπητος λύσεις. Δεν μπορούμε μόνο να διαπιστώνουμε το πρόβλημα, θα πρέπει και να το αντιμετωπίζουμε».

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για το διήμερο εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου στις 28 και 29 Φεβρουαρίου είπε ότι «το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που η Καβάλα θα είναι γεμάτη από κόσμο, πήραμε μια απόφαση για Παρασκευή και Σάββατο να γίνουν εκδηλώσεις από το Σωματείο Καφεζυθοπωλών. Εμείς από την πλευρά μας θα έχουμε ειδικές τιμές, μεγάλες προσφορές τις δύο τελευταίες μέρες. Είναι οι δύο τελευταίες μέρες των εκπτώσεων και οι τιμές είναι χαμηλές. Τα μεγέθη και τα νούμερα ελαχιστοποιούνται αλλά εμείς από την πλευρά μας αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα στο καταναλωτικό κοινό και να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *