Σύσκεψη φορέων Καβάλας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων

Σύσκεψη φορέων Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης συμμετείχε στην σύσκεψη και έκανε κάποιες δηλώσεις πριν την έναρξή της.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «δεν γνωρίζουμε την ατζέντα. Απλά υπάρχει μία πρόσκληση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο υποτίθεται είναι το «σπίτι» μας, το «σπίτι» των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι μπορούν να συναποφασίζουν για τα διάφορα θέματα που προκύπτουν. Από ‘κει και πέρα, η πρόσκληση αναφέρει ότι υπάρχει μια συζήτηση για τον ΤΑΡ. Αποδεχθήκαμε αυτήν την πρόσκληση και θα συμμετέχουμε».

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Για τη στάση που θα κρατήσουν είπε ότι «δεν το συζητάμε, θα είναι η ίδια και μάλιστα αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά σήμερα (σ.σ. χθες), είναι μία καταγγελία που βγήκε στον «αέρα», που έχει γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο Τεχνικό Επιμελητήριο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του έργου. Νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς πιστοποιημένους φορείς οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Διότι όπως, αν υπάρξει ένα τηλεφώνημα που λέει ότι υπάρχει βόμβα σ’ ένα κτήριο, προληπτικά εκκενώνεται, έτσι και τώρα σύμφωνα με την καταγγελία που διαβάζουμε και το αντιλαμβανόμαστε –σωστά ή λάθος για τον καθένα- προφανώς κατασκευάζεται μία βόμβα 540 χιλιομέτρων. Οπότε θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος από κάποιον ανεξάρτητο φορέα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη καταγγελία είναι βάσιμη».

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Γι’ αυτήν την καταγγελία είπε ότι «έχει γίνει στο Τεχνικό Επιμελητήριο, περισσότερα στοιχεία δεν γνωρίζω. Σε δημοσίευμα το είδαμε κι εμείς. Είχαμε ακούσει κάτι στο παρελθόν αλλά δεν δώσαμε σημασία. Φανταστήκαμε ότι θα είναι «ράδιο αρβύλα», όπως λέμε στην καθομιλουμένη, αλλά βλέπουμε ότι όντως υπάρχει μια καταγγελία στο ΤΕΕ και θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό και πάρα πολύ σημαντικό γιατί δεν μπορεί από τη μία πλευρά να θέλουν να μας πάρουν τη γη, να θέλουν να μας δεσμεύσουν ένα κομμάτι γης και από την άλλη να κατασκευάζουν ένα έργο το οποίο δεν είναι ασφαλές. Όλον αυτόν τον καιρό οι ενστάσεις μας και γενικότερα η αντίδρασή μας σχετικά με το «πώς», «από πού» και το «γιατί» πλέον αποδεικνύεται ότι είναι βάσιμες. Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτό το κομμάτι και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει και μία παρέμβαση εισαγγελέα».

Η φύση της καταγγελίας «έχει να κάνει με τον τρόπο που κατασκευάζεται το έργο και με το αν εφαρμόζονται οι προδιαγραφές ή όχι. Αυτό αντιλαμβανόμαστε εμείς από την καταγγελία αυτή. Ο καθένας από τη δική του πλευρά μπορεί να το αντιλαμβάνεται όπως θέλει. Και μάλιστα τη στιγμή που το επόμενο διάστημα θα γίνει και μία εκδήλωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, νομίζω ότι όλα θα πρέπει εκεί να κατατεθούν κι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *