Σύσκεψη την Δευτέρα για την Εγνατία Οδό ΑΕ και τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα πλευρικά διόδια

Μήνυση κατέθεσαν ο δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης κατά της Εγνατίας Οδού για το θέμα των διοδίων.  Ο κ. Αντωνιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

 Όπως σημείωσε αρχικά «Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Καβάλας εναντίον της «Εγνατία Οδός Α.Ε», κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μαζί μου εξαιτίας της δυσκολίας κίνησης των οχημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης, λόγω της κατασκευής σταθμού πλευρικών διοδίων. Πράγματι αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι υφίστανται μια τεράστια ταλαιπωρία κύρια οι επιχειρηματίες της Καβάλας λόγω της μη λειτουργίας της ανατολικής εισόδου της πόλης μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ταλαιπωρία και αυτών που κινούνται οδικώς και θέλουν να εισέλθουν στην πόλη της Καβάλας με αποτέλεσμα να χάνουμε πάρα πολλούς εν δυνάμει πελάτες ενώ τίθεται και θέμα δημόσιας ασφάλειας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό το να μην λειτουργεί δηλαδή η ανατολική είσοδος της Καβάλας.

 Η Καβάλα έχει δύο εισόδους, την ανατολική και τη δυτική και εκ των πραγμάτων όταν δεν λειτουργεί η μία από τις δύο και σε περίπτωση που δεν έχουμε καιρικά φαινόμενα όπως είχαμε στο νησί της Θάσου και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και έρθει για παράδειγμα μια έντονη χιονόπτωση, καταλαβαίνετε ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και στην μετακίνηση όλων θα είναι τεράστια, οπότε μιλάμε για θέματα δημόσιας ασφάλειας».

 ΣΥΣΚΕΨΗ

Και πρόσθεσε πως «Έτσι ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να γίνει μια σύσκεψη την Δευτέρα , φυσικά με την συμμετοχή του Δήμου της Καβάλας αλλά και με τα Επιμελητήρια της Καβάλας, τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Καβάλας προκειμένου να χαράξουμε από κοινού μια πορεία και να δούμε ποιες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ώστε να κινηθούμε και νομικά και αστικά, ενάντια στην Εγνατία Οδό».

 Και δεν μπορεί αυτό να είναι επίσημη συμπεριφορά μιας εταιρείας, η μη ενημέρωση δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Αντωνιάδης. «Θα μπορούσε η Εγνατία Οδός μέσω του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη, είτε εμένα είτε το Δήμαρχο για να μπορέσουμε και εμείς ανάλογα να κινηθούμε. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και καταλαβαίνετε επομένως ότι αυτές οι συμπεριφορές που γίνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, δεν αρμόζουν σε μια εταιρεία όπως είναι η Εγνατία Οδός. Και για αυτό τον λόγο η τοπική αυτοδιοίκηση δικαιολογημένα αγανακτεί και κινείται προς πάσα κατεύθυνση».

ΑΞΟΝΙΚΟΣ

Τέλος ανέφερε ότι « Ένα πολύ σημαντικό έργο που γίνεται και μας αφορά είναι και η αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου  με ένα σύγχρονο μηχάνημα για αυτό και δεν έχουμε τομογράφο τώρα σε λειτουργία στο Νοσοκομείο, είναι μια αγορά που γίνεται για το Νοσοκομείο Καβάλας με χρήματα της Περιφέρειας, μετά από απόφαση και του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέττιου. Τα χρήματα της δημόσιας υγείας βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα, βρίσκονται ψηλά στην αντζέντα της Περιφέρειας και έχουμε και δώσει και 6 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο της Καβάλας για σημαντικές παρεμβάσεις, για την αγορά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *