Σύσκεψη στις Κρηνίδες για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις Κρηνίδες για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη προσανατολίζονται στην έλευση άλλης Τραπέζης στις Κρηνίδες.

Ο κ. Καλπακίδης είπε ότι «έγινε μία συνάντηση την Τρίτη. Κλήθηκαν οι φορείς της περιοχής, συμμετείχε κι αρκετός κόσμος, προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα φύγει η συγκεκριμένη τράπεζα από την περιοχή. Να πάει στο καλό. Τόσα χρόνια τους έχουμε πληρώσει όλοι οι Έλληνες πολίτες πάρα πολλά δισεκατομμύρια και δυστυχώς δεν εκτιμάται αυτό. Θεωρώ ότι πολύ μεγάλη ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που έχουν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν αυτές τις τράπεζες μιας και είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, εις βάρος των πολιτών. Αλλά δυστυχώς από την πλευρά αυτών των επιχειρήσεων δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα έχουν περισσότερα οφέλη από την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας. Και θα πρέπει πλέον κάποιος να χάνει περισσότερο χρόνο για αν πάει είτε στην Ελευθερούπολη είτε στην Καβάλα ή στη Δράμα, αν συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη τράπεζα, για να κάνει τις δουλειές του. Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας είναι τραγικό και συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή κι εμείς να αντιδράσουμε. Όχι μόνο στα λόγια και στον καναπέ, αλλά με πράξεις, για να καταλάβουν ότι δεν αδιαφορούμε. Γιατί η δύναμή τους ουσιαστικά είναι η αδιαφορία μας».

ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ο κ. Καλπακίδης πρόσθεσε πως «Από ‘κει και πέρα υπάρχει ένα άλλο ραντεβού σήμερα (σ.σ. χθες) στο γραφείο του δημάρχου με μία άλλη τράπεζα, τη Eurobank και θα διερευνηθεί αν υπάρχει διάθεση να ανοίξει ένα άλλο κατάστημα στις Κρηνίδες. Δεν υπάρχει προχωρημένη συζήτηση. Θα υπάρξει το ραντεβού κι αν υπάρχει διάθεση, ενδεχομένως να ανοίξει υποκατάστημα εκεί.

Το γεγονός είναι συγκεκριμένο. Η πραγματικότητα είναι ότι μια τράπεζα φεύγει. Ο πρώην δήμος Φιλίππων έχει υποβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο από τη συνένωση και μετά και πιστεύουμε ότι η νέα διοίκηση του δήμου θα προσπαθήσει να το αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Διαφορετικά θα ακούγονται όλες αυτές οι φωνές που με το δίκιο τους ακούγονται ότι θέλουν ένα δήμο Φιλίππων αυτόνομο, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Εκφράζω αυτά που ακούγονται στο δήμο Φιλίππων και δεν θα μπορούσε κάποιος να τους δώσει άδικο αν συνεχιστεί αυτή η υποβάθμιση στην περιοχή.

Από ‘κει και πέρα θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στην περιοχή, πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση, αξιοποιώντας τον πλούτο που υπάρχει εκεί και να σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν τον πρώην δήμο Φιλίππων ως μία αγελάδα που δεν σταματάει να βγάζει γάλα χωρίς να την ταΐζουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *