Σύσκεψη πυροπροστασίας στο Δημαρχείο Καβάλας παρουσία εθελοντών

Σύσκεψη πυροπροστασίας παρουσία εθελοντικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας υπό την αιγίδα του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας κ. Θεόδωρου Τζατζάρη. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μία πρωτοβουλία που γίνεται κάθε χρόνο.

Ο κ. Τζατζάρης δήλωσε ότι «η σύσκεψη διοργανώθηκε με την ιδιότητά μου ως εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καβάλας. Την Τετάρτη, όπως κάθε χρόνο, μετά τη σύσκεψη που γίνεται στην αντιπεριφέρεια και στο δήμο, κάναμε μία ανάλογη σύσκεψη με εθελοντές και με προέδρους πολιτιστικών συλλόγων και προέδρους τοπικών κοινοτήτων, όπου δόθηκαν κάποιες κατευθύνσεις όσον αφορά την πυροπροστασία για την αντιπυρική περίοδο που ήδη άρχισε. Επίσης λάβαμε και ορισμένα αιτήματα των συμμετασχόντων που αφορούν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς δήμου ή άλλων φορέων που εμπλέκονται σ’ αυτήν την υπόθεση της πυροπροστασίας. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή, το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο από όλους τους εθελοντές. Ήρθαν και εθελοντικές ομάδες παρεμπιπτόντως. Είχε μεγάλη απήχηση σε όλους τους παρευρισκόμενους».

ΥΛΙΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Πρέπει να πω ότι πριν από την έναρξη της σύσκεψης χορηγήθηκε το ανάλογο υλικό στους εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και πήραν τον τίτλο του εθελοντή πυροσβέστη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου προβλέπεται και τους δώσαμε άρβυλα, χιτώνιο, παντελόνι, μπλουζάκι, καπέλο και διακριτικά του εθελοντή.

Γίνεται κάθε χρόνο αυτό. Ο σκοπός είναι να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον όλων. Όπως συνηθίζω και λέω, το κράτος, η περιφέρεια, ο δήμος, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες. Υπάρχουν, βέβαια, οι Αρχές, οι φορείς, αλλά επειδή υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες, ο θεσμός του εθελοντή, παίζει σήμερα πρωταρχικό ρόλο σ’ αυτήν την προσπάθεια. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά και προσφέρουν για το κοινό καλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *