Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τα πλευρικά διόδια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη για τα πλευρικά διόδια στο ύψος του νέου Λιμανιού Φίλιππος Β`. Στόχος ήταν να εξετάσουν με τους συμμετέχοντες φορείς αν υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να προσφύγουν νομικά για το γεγονός ότι επλήγησαν οικονομικά από αυτά τα διόδια που είχαν αποκλείσει επί μήνες την ανατολική είσοδο της Καβάλας.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Καβάλας κ. Χατζηχρήστου, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τα πλευρικά διόδια που ήδη πήγαν να εγκατασταθούν στο ύψος του νέου λιμανιού. Από το Μάιο του 2019 μέχρι και σήμερα είναι κλειστή η ανατολική είσοδος της πόλης με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία οι καταστηματάρχες και γενικά ο κόσμος του επιχειρείν. Γι’ αυτό και υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά της Εγνατίας Οδού ΑΕ για διαφυγόντα κέρδη και γι’ αυτό εξουσιοδοτήσαμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου αν υπάρχουν κάποιοι καταστηματάρχες οι οποίοι θέλουν να κινηθούν νομικά ενάντια της Εγνατίας Οδού, να καταγραφούν και στη συνέχεια να δούμε πώς μπορούμε να το τεκμηριώσουν οι νομικοί μας παραστάτες.

Έχουμε κάποια δεδομένα καινούργια, ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει αποκατασταθεί και θα δοθεί ξανά σε κυκλοφορία η συγκεκριμένη παράκαμψη. Όμως, επειδή έχουμε ακούσει πολλά, εμείς είμαστε επιφυλακτικοί και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Εγνατία Οδός».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Για την επίσκεψη στη Θάσο είπε ότι «ήδη ο Περιφερειάρχης ξεκίνησε έναν κύκλο επισκέψεων και στους 22 δήμους της περιφέρειας. Την Τετάρτη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Θάσο κι αυτό σηματοδοτεί ότι ο Περιφερειάρχης αφενός ενδιαφέρεται για το νησί, πολύ περισσότερο και λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων που είχαμε το Νοέμβριο του ’19. Γι’ αυτό και ξεκίνησε από τη Θάσο. Έγινε μια ευρεία συζήτηση, υπήρχαν υπηρεσιακοί παράγοντες κι από την Περιφέρεια και από την Π.Ε. Καβάλας και από το δήμο. Έγινε μια ολοκληρωμένη συζήτηση που κράτησε πάνω από 4,5 ώρες. Εκεί υπήρξαν τρεις ενότητες θεμάτων.

Η πρώτη αφορούσε τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για να δούμε σε ποια φάση βρίσκονται στη Θάσο. Η δεύτερη ενότητα αφορούσε τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και εκτελεί η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Καβάλας και η τρίτη ενότητα αφορούσε τα έργα που έχουν σχέση με τις φυσικές καταστροφές από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου. Στο τέλος θέλαμε να ακούσουμε τα έργα που θέλει ο δήμαρχος να μπουν για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, προκειμένου να είναι έργα αναπτυξιακά για το νησί».

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ειδικά για τις πλημμύρες πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια ενήργησε άμεσα. Ήδη έχει δοθεί ένα ποσό της τάξεως των 330 χιλιάδων ευρώ για εκμίσθωση μηχανημάτων που θα καθαρίσουν τα ρέματα και τους χείμαρρους. Το δεύτερο έργο αφορά 100 χιλιάδες για καθαρισμό οχετών και όμβριων πάνω στην επαρχιακή και την εθνική οδό. Και το τρίτο έργο αφορά ένα ποσό της τάξεως των 230 χιλιάδων ευρώ  για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Ποταμιά και στην Αστρίδα στην  Θάσο που υπήρξαν σοβαρά προβλήματα. Τα μεγάλα έργα που εκτελούνται και αφορούν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, βάζουμε 630 χιλιάδες ευρώ η Περιφέρεια με φορέα υλοποίησης το Δήμο Θάσου για τη γέφυρα που ενώνει τη σκάλα Μαριών με τις Μαριές, καθώς και ένα ποσό της τάξεως των 330 χιλιάδων για παρεμβάσεις στο δρόμο Πρίνου- Καζαβήτι. Είναι έργα που θα βοηθήσουν το νησί λόγω του καλοκαιριού και από ‘κει και πέρα αρχίζει ένας προγραμματισμός για μεγάλα έργα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast