Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη όπου συμμετείχαν δήμαρχοι της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε ότι έθιξε στον υπουργό το θέμα των αδειοδοτήσεων για οικοδομικές άδειες, όπου υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σε μια εποχή εκτός τουριστικής σεζόν, ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, επισκέφθηκε την περιφέρειά μας. Ο πρώτος στόχος του ήταν να επισκεφθεί Σαμοθράκη λόγω των γεγονότων που είχαμε τον Αύγουστο με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού και την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι του τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Επισκέφθηκε τη Σαμοθράκη, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού και πάρθηκαν αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει προσωπικά».

ΣΥΣΚΕΨΗ

Πρόσθεσε δε πως «Στη συνέχεια, έγινε την Τρίτη μια ευρεία σύσκεψη στην Κομοτηνή, όπου συμμετείχαν όλοι οι θεσμικοί  φορείς, οι δήμαρχοι –από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συμμετείχαν και οι τέσσερις. Ήταν επίσης ο πρόεδρος ξενοδόχων Καβάλας, ο πρόεδρος ξενοδόχων Θάσου, εγώ ως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Ήταν όλοι εκεί, έγινε μία ευρεία συζήτηση, τέθηκαν κάποιοι προβληματισμοί απ’ όλους τους φορείς. Ενημέρωσα τον υπουργό και λόγω της εμπειρίας μου τα προηγούμενα 2,5 χρόνια ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού την άποψή μου, τα προβλήματα που υπάρχουν και σε γενικό πλάνο. Όπως ότι πρέπει να αλλάξει η μορφή του ΕΟΤ και να προσαρμοστεί στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Επίσης ένα πάγιο αίτημα όλων των αντιπεριφερειαρχών τουρισμού και το οποίο τελικά θα ικανοποιηθεί, η δημιουργία από τη σημερινή κυβέρνηση ένα τουριστικό περιφερειακό συμβούλιο που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια φορά το δίμηνο στην Αθήνα, με τον υπουργό προκειμένου εκεί να λαμβάνονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν. Θα υπάρχει ένας σχεδιασμός από τις περιφέρειες και στη συνέχεια να περνάει στους δήμους».

ΘΕΜΑΤΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Από ‘κει και πέρα, τα γνωστά θέματα που έθιξα στον υπουργό, ήταν το γνωστό πρόβλημα των αδειοδοτήσεων. Δεν μπορεί να μιλάμε για επενδύσεις και να υπάρχει μια καθυστέρηση για την έκδοση οικοδομικών αδειών τουλάχιστον 2 ετών. Επίσης θέσαμε το θέμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας τουριστικός σχεδιασμός για να γνωρίζουν οι επενδυτές πού θα επενδύσουν και με ποιους όρους και συντελεστές δόμησης. Ανέφερα ότι από τη στιγμή που η χώρα μας είναι ένας τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας πρέπει να υπάρχουν και αντίστοιχες τουριστικές σχολές προκειμένου να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι μιας περιοχής. Διότι δεν είναι εύκολο, όταν κάποιος προορισμός γίνεται τουριστικός πρέπει να υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση και του κόσμου, να αντιμετωπίζουν αυτούς που έρχονται αλλά να υπάρχουν και εργαζόμενοι που πρέπει να έχουν επαγγελματική κατάρτιση. Και η Καβάλα και η Θάσος αξίζουν μια τουριστική σχολή, έχουν τις υποδομές για να δημιουργηθεί μια ανώτατη τουριστική σχολή».

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Τέλος ανέφερε ότι «Θίξαμε κι άλλα θέματα όσον αφορά τις μαρίνες, για την πόλη της Καβάλας ότι μπορεί να υπάρξει μια αναβάθμιση του λιμανιού της λόγω της βαλκανικής ενδοχώρας, καθώς επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένα δίκτυο υδατοδρομίου που να ξεκινάει από την περιφέρεια βορείου Αιγαίου, από Μυτιλήνη, Λήμνο, να πιάνει Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Καβάλα, Θάσο και να καταλήγει στη Χαλκιδική, στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης ανέφερα ότι δεν γίνεται να επισκέπτεται κάποιος την περιφέρειά μας και να υπάρχει τόση αναμονή στο τελωνείο των Κήπων, με καθυστερήσεις 3 και 4 ώρες ή καις το λιμάνι της Κεραμωτής όπου κι εκεί φέτος το καλοκαίρι ήταν πολύωρες οι αναμονές. Ένας ταξιδιώτης από τη Σκανδιναβία κάνει 2 ώρες για να φτάσει στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και άλλες 2 για να πάει στη Θάσο. Αυτά είναι θέματα και υποδομών. Νομίζω ότι έδειξε ένα ενδιαφέρον ο υπουργός. Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο υπουργείο εμπλέκεται με άλλα συναρμόδια υπουργεία, σχεδόν με όλα. Παρ’ όλα αυτά δείχνει ο κ. Θεοχάρης ενδιαφέρον και το θετικό είναι ότι εξήγγειλε και δύο συνέδρια ο Περιφερειάρχης, ένα το δημοσιογραφικό που γινόταν στη Σαμοθράκη. Του χρόνου θα γίνει εκεί. Και ένα για τον επαρχιακό Τύπο που θα γίνει την άνοιξη στην Κομοτηνή ενόψει της γιορτής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *