Σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, για το προσφυγικό

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης για το προσφυγικό. Μάλιστα αναμένεται να επαναληφθεί διευρυμένη με την παρουσία και φορέων. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη αυτό που θα προσπαθήσουν είναι να μην αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων στο Ασημακοπούλου.

Ο δήμαρχος Καβάλας είπε ότι «είχαμε το θέμα των προσφύγων, τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε ή ακόμη και να εμποδίσουμε την έλευση καινούργιων μεταναστών. Εντελώς, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε. Ακούστηκαν διάφορα, ότι υπάρχουν  προτάσεις, ότι πρέπει οι πρόσφυγες να φύγουν έξω από την πόλη. Χαίρω πολύ! Αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε πάρει αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο, όπου κάνουμε προτάσεις και εκεί λέγαμε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν σε όλο το νομό και σταδιακά να εγκαθίσταται και μέσα στα σπίτια. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε συνέχεια τις ίδιες αποφάσεις οπότε το τι πρέπει να γίνει το έχουμε πει πολλές φορές.

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να εμποδίσουμε –νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο- ή να μειωθεί ο αριθμός αυτών που θα έρθουν. Διότι μαθαίνω κι εκεί θα είμαστε όλοι ενάντια, είναι ότι ψάχνουν να βρουν κι άλλα μέρη στο δήμο Καβάλας. Ελπίζω να είναι ράδιο Αρβύλα κι όχι η πραγματικότητα. Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μια σύνταξη σ’ αυτό που γίνεται. Υπάρχουν κι άλλες πόλεις, που πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «θα ακολουθήσει κι άλλη σύσκεψη. Για να ενημερώσουμε τον κόσμο τι γίνεται, ώστε να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι με τους πρόσφυγες. Δεν είμαι ρατσιστής. Το τελευταίο πράγματα που θα έκανα στη ζωή μου θα ήταν να έχω ρατσιστικές αντιλήψεις. Όμως πρέπει να προφυλάξουμε και την πόλη και ιδίως την περιοχή του Περιγιαλίου από την υποβάθμιση αυτή η οποία πάει να γίνει».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για τις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αναβλήθηκαν, είπε ότι «η μία τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα γιατί είναι ένας απολογισμός και η άλλη αφορούσε τα νομικά πρόσωπα. Η ίδια η αντιπολίτευση και μάλιστα η κα Τσανάκα, παρακάλεσε να αποσύρω το θέμα για να το συζητήσουμε καλύτερα, επειδή υπήρχαν παρερμηνείες. Είπαμε να το αποσύρουμε μέχρι να διευκρινίσουμε το θέμα και να έρθει η εγκύκλιος. Εμείς κάναμε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση διότι μας είπαν ότι βγαίνει εντός των ημερών η εγκύκλιος. Αλλά αυτή δεν έχει βγει, οπότε δεν μπορούσε να γίνει δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει ένας σεβασμός. Δεν ακυρώσαμε τη συνεδρίαση χωρίς λόγο, ή έτσι μας βόλευε. Το κάναμε από σεβασμό στο θεσμό. Περιμένουμε την εγκύκλιο για να μπορούμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Αν αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος, δεν ξέρω τι εννοεί ο καθένας που πρόβαλλε αντιρρήσεις. Δεν εξοφλώ γραμμάτια, όπως είπαν κάποιοι. Τα μόνα γραμμάτια που εξοφλώ είναι απέναντι στον κόσμο. Οφείλω να κάνω αυτό για το οποίο με ψήφισαν. Και θα το κάνω. Τα νομικά πρόσωπα θα διοικηθούν όπως πρέπει να διοικηθούν, με γνώμονα το καλό του δημότη της Καβάλας και των ιδίων των νομικών προσώπων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *