Σύσκεψη με τις σχολικές καθαρίστριες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΕΥΚ Καβάλας για το θέμα των συμβάσεων

Μία σύσκεψη με τις σχολικές καθαρίστριες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΕΥΚ Καβάλας παρουσία και νομικού από την Αθήνα για το θέμα των συμβάσεων που πρέπει να υπογράψουν με καλύτερους όρους. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Ευθύμιος Μακρογιάννης.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «ήταν μια σύσκεψη που έγινε με την πρωτοβουλία του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Νομού Καβάλας και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Μέσα από αυτήν τη συνάντηση περάσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα Σωματεία και τα Συνδικάτα παρότι αυτή τη στιγμή δεχόμαστε αλλεπάλληλα χτυπήματα και ζούμε μια δύσκολη κατάσταση, ακόμα αντέχουμε και κάνουμε τον αγώνα μας και προσπαθούμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους της εργασίας που πραγματικά τραβάνε πολύ μεγάλο κουπί».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ερωτηθείς ο κ. Μακρογιάννης ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες σημείωσε πως «όταν μιλάμε για 70 λεπτά, όταν παίρνει ένας εργαζόμενος 70 λεπτά για να καθαρίσει μια αίθουσα, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί πρόβλημα μιλάμε. Ρωτάω, με 70 λεπτά θα πήγαιναν πολλοί να καθαρίσουν μια σχολική αίθουσα; Και να σταθούν με αξιοπρέπεια με αυτήν την τιμή; Όχι βέβαια. Αυτό που αναζητάνε αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλλον στην εργασία τους και να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ζητάνε μια σύμβαση εργασίας όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δυστυχώς το μόνο που έχουν δεχτεί από τη σημερινή κυβέρνηση και από όλες τις προηγούμενες είναι μόνο υποσχέσεις. Μόνο υποσχέσεις και τίποτα περισσότερο».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κληθείς να εκτιμήσει τι παρέμβαση μπορεί να κάνει σχετικά το ΕΥΚ μαζί με το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών, σημείωσε πως «από τη σύσκεψη αυτό που βγήκε ήταν ξεκάθαρο. Ήρθε νομικός κάτω από την Αθήνα που τους δείχνει το δρόμο, το πώς θα κινηθούνε απέναντι στην κυβέρνηση για να μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει υποσχεθεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Προσπαθούν και διεκδικούν οι άνθρωποι αυτά που ακούσανε και αυτά που τους υποσχεθήκανε να πάρουν στα χέρια τους. Και με τη βοήθεια και του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και της νομικής υπηρεσίας που υπάρχει να μπορέσουν να στηρίξουν τον αγώνα τους και να δικαιωθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση