Σύσκεψη για το Ειρηνοδικείο Θάσου και το Υποθηκοφυλακείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, δηλώσεις Μαρκόπουλου

Σύσκεψη για το Ειρηνοδικείο Θάσου και την μετεγκατάστασή του πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ευελπιστεί να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία τη Δευτέρα να συζητήσουμε με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας μία σειρά από θέματα τα οποία εμπίπτουν στο επιστημονικό τους και ευρύτερα στο αντικείμενό τους. Μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου για τις ενέργειες τις οποίες κάνει για το Ειρηνοδικείο Θάσου. Εκεί εντοπίσαμε τα τρία κύρια ζητήματα τα οποία υπάρχουν. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση. Παρ’ όλα αυτά είναι σημαντική η προσπάθεια την οποία ξεκίνησε και κάνει ο σύλλογος των δικηγόρων με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιώργο Γραμμένο. Υπάρχει το δεύτερο ζήτημα που είναι το Κτηματολογικό Γραφείο, αλλιώς το Υποθηκοφυλακείο, το οποίο κινδυνεύει να βρεθεί υπό έξωση εκεί στη γνωστή περιοχή στο Καρνάγιο».

ΔΙΟΔΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Υπάρχει και το ζήτημα των διοδίων όπου υπάρχει ξανά μία κινητικότητα. Εύχομαι να διαψευστεί και να μην προχωρήσει. Με τον Γιώργο Γραμμένο όταν είχα εντοπίσει το γεγονός ότι η Εγνατία Οδός δεν είχε περιβαλλοντικούς όρους, όπως και το γεγονός ότι δεν είχε μπροστά της ακριβώς τηρήσει τα όρια της απαλλοτρίωσης αλλά τα είχε υπερβεί, μαζί με τον Γιώργο Γραμμένο είχαμε πάει και είχαμε κάνει μία καταγγελία στη δασική υπηρεσία, στο Δασαρχείο και μπλοκάραμε μέχρι σήμερα το να μην γίνουν τα διόδια του παραλογισμού στην παράκαμψη της Καβάλας. Αλλά και να μην λειτουργήσουν τα διόδια στην Ασπροβάλτα, διότι εκείνα τα θεωρεί η Εγνατία ότι πάνε πακέτο με τα διόδια της παράκαμψης της Καβάλας κι οπωσδήποτε κι αυτά επιβαρύνουν εμάς τους Καβαλιώτες».

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Για μένα τα πλευρικά διόδια αν θέλουμε αναλογική χρήση, κάποτε πρέπει να γίνουν. Εκείνο το οποίο πρέπει, όμως, να καταργηθεί είναι τα μετωπικά και θα πρέπει οπωσδήποτε να πάμε να μας δώσουν σε προσωπική βάση τα στελέχη και οι διοικήσεις της Εγνατίας, εξηγήσεις για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Διότι αν πιστέψουμε ότι θα γίνουν τα αναλογικά διόδια, η κατασκευή των καθέτων διοδίων είναι διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Είναι ένα ζήτημα που χωράει πολύ συζήτηση. Θεωρώ ότι ασχέτως αν αυτήν τη στιγμή είμαστε στην αντιπολίτευση σαν παράταξη, πρέπει να παρακολουθούμε τα θέματα, να είμαστε παρόντες στην εξέλιξή τους και κυρίως να είμαστε παρόντες στη διεκδίκηση λύσεων προκειμένου να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην πορεία της περιοχής.

Προσωπικά, τα αποκαλώ «τα διόδια του παραλογισμού». Τα διόδια του παραλογισμού σε ένα λάθος σημείο και τα διόδια του παραλογισμού τα οποία είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Συζητώντας όλα αυτά τα θέματα, μάθαμε αργότερα για τη σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για το Ειρηνοδικείο της Θάσου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η μοναδική αιρετή της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου αποκλείστηκε από τη σύσκεψη με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι έχει κερδίσει τις εκλογές με 63% και ανήκει στην παράταξή μας. Αλλά αυτό είναι προσβολή απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι ψήφισαν στη Θάσο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *