Σύσκεψη για την πορεία του έργου του οδικού άξονα Καβάλας –Δράμας θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη στο Διοικητήριο

Σύσκεψη για την πορεία του έργου του οδικού άξονα Καβάλας –Δράμας θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι το έργο πρέπει να  γίνει πάση θυσία.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «η άποψή μου είναι ότι είναι ένας πολύ σημαντικός δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας. Είναι ένας δρόμος για τον οποίο έχουμε δώσει αγώνα και κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια ο Περιφερειάρχης ο Γιώργος Παυλίδης κι εγώ. Ο δρόμος πρέπει να τελειώσει και για να τελειώσει πρέπει να τελειώσει η μελέτη. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ το περιβάλλον, είμαι ένας άνθρωπος που πολλές φορές έχω αντιπαρατεθεί για να μη θιγεί το περιβάλλον, εδώ όμως η όποια επίπτωση στο περιβάλλον είναι μικρή και εκείνο το οποίο είναι μεγάλο είναι η αξία του να γίνει ο δρόμος. Οπότε είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η μελέτη».

2.000 ΔΕΝΤΡΑ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Μαρκόπουλος το ενδεχόμενο να πρέπει να κοπούν ακόμα και 2.000 δέντρα, σημείωσε πως «ξέρετε πόσα δέντρα κάηκαν στη Θάσο τον τελευταίο καιρό; Πόσα δέντρα έχουν κοπεί για να γίνει ο δρόμος στο Σέιχ Σου που έχει σώσει τη Θεσσαλονίκη από πλευράς ρύπανσης και καυσαερίων; Ή μήπως ξέρετε πόσα δέντρα έχουμε κόψει στην περιοχή του Ελαιοχωρίου που έχουμε την υποχρέωση να τα φυτέψουμε και παραπέρα για να μπορέσει να γίνει η παράκαμψη του Ελαιοχωρίου;»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αναφερθείς στη δεύτερη πρόταση που υπάρχει από την Εγνατία Οδό, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «θα το δούμε κι αυτό, την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) θα γίνει αυτή η συνάντηση για να μπορέσουμε να τη δούμε. Δεν πρέπει να τιναχτεί στον αέρα το χρονοδιάγραμμα της μελέτης και το έργο. Γιατί έργα χωρίς οικονομική οροφή μπορούμε να σκεφτούμε πάρα πολλά. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι πάση θυσία να γίνει η μελέτη και το έργο με τον πιο αποδεκτό τρόπο, μη δώσουμε όμως σε κανέναν το επιχείρημα για να οπισθοχωρήσει το έργο. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν θα ήθελαν να αποφύγουν αυτό το δρόμο και όποιοι δεν το καταλαβαίνουν κακό του κεφαλιού τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση