Σύσκεψη για την διατήρηση σε λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες

Όπως έγινε γνωστό, επιστολή που θα υπογράφουν οι θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με την οποία θα ζητείται η συνέχιση λειτουργίας και όχι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, θα σταλεί στην ηγεσία της τράπεζας στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή, του αντιδημάρχου Φιλίππων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, του περιφερειακού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, Διονύσης Πάνου και της υπεύθυνης των καταστημάτων της Πειραιώς στην Καβάλα, Σοφίας Σιοχτουρίδου.

ΤΟ ΘΕΜΑ

»Το θέμα της σύσκεψης εργασίας αφορούσε το επικείμενο κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες. Όλοι οι φορείς εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας στον περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι μια μεγάλη αγροτική περιοχή όπως είναι οι Κρηνίδες με αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν πρέπει να μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ υπάρχουν και τα Λασπόλουτρα που είναι μια επιχείρηση επικερδής. Τονίσαμε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του πρώην δήμου Φιλίππων είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα μέσα, αλλά έχουν μάθει στον παραδοσιακό τρόπο κατάθεσης και ανάληψης των χρημάτων. Και για αυτόν τον λόγο λοιπόν ζητήσαμε να παραμείνει ανοικτό το κατάστημα των Κρηνίδων που εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, καθώς επίσης και χωριά της γειτονικής  Περιφερειακής Ενότητας Δράμας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο Κώστας Αντωνιάδης. 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

»Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, εφόσον ενώσουμε τις δυνάμεις μας Δήμος και Περιφέρεια πιέζοντας στην Αθήνα και με τους βουλευτές, ώστε να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε να συντάξουμε επιστολή που θα υπογράφουν όλοι οι θεσμικοί φορείς, η οποία θα απευθύνεται στην ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, όπου θα αναφέρουμε λεπτομερώς τα επιχειρήματα μας, με τα οποία τασσόμαστε ενάντια στο κλείσιμο της συγκεκριμένης τράπεζας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σε ερώτηση για το ποιες ήταν οι θέσεις του περιφερειακού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς στη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας, ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: »Ο περιφερειακός διευθυντής είπε ότι υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση της τράπεζας να κλείσει κάποια καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα καταστήματα που ακούγεται ότι θα κλείσουν είναι στους Μεταξάδες, στην Σταυρούπολη και στις Κρηνίδες. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το υποκατάστημα Κρηνίδων δεν έχει καμιά σχέση με τα άλλα, γιατί αφορά όπως προείπα μια μεγάλη αγροτική περιοχή, με σημαντικά πρωτογενή προϊόντα. Νομίζω ότι έχουμε πολλά περισσότερα επιχειρήματα στο να διατηρηθεί το συγκεκριμένο κατάστημα στις Κρηνίδες».

ΥΠΑΡΧΕΙ    ΑΤΜ

Να σημειωθεί ότι αν εν τέλει η Τράπεζα Πειραιώς αποφασίσει να κλείσει το υποκατάστημα των Κρηνίδων το ΑΤΜ θα παραμείνει στη θέση του.

Για το θέμα ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι «ΑΤΜ υπάρχει εκεί και από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο όμως δεν λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα. Επομένως δεν είναι λύση το ΑΤΜ, αλλά να παραμείνει το τραπεζικό κατάστημα ενεργό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *