Σύσκεψη για τα αντιπυρικά έργα στην Θάσο με την παρουσία της υπουργού Μακεδονίας Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά

Χθες στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου για την πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Θάσο. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, όπως και ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις δηλώσεις της η κ. Κόλλια ανέφερε  ότι σε συνεργασία με τον κ. Μαρκόπουλο αποφάσισαν να γίνει αυτή η σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες    αποκατάστασης  μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές  στην Θάσο και να εξετάσουν τι έχει γίνει ως τώρα  και ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. «Πρέπει να τονίσω ότι η παρουσία του Στρατού  στην Θάσο είναι σπουδαία και καταλυτική καθώς ανέλαβε το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών και πρέπει αυτό να το «εκμεταλλευτούμε» , να  το διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα  για να μπορέσουμε να ωφεληθούμε  από την βοήθεια του Στρατού» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι  ο Στρατός δεν αποφασίζει ποια έργα θα γίνουν, αυτό το αποφασίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης είναι παρών και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τον δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν καθώς  ότι δίνεται από οικονομικούς πόρους είναι και από το υστέρημα του ελληνικού λαού.  «Οπωσδήποτε η Θάσος αξίζει την αποκατάσταση, οπωσδήποτε είναι ένα νησί που το χαιρόμαστε  και είμαστε υπερήφανοι για την θέση  και την δραστηριότητα των κατοίκων του και είναι μεγάλη μας υποχρέωση άμεσα να αποκαταστήσουμε την τάξη στο νησί, χθες έπρεπε να γίνουν πράγματα που θα βοηθήσουν για την γρήγορη αποκατάσταση στο νησί» σημείωσε με έμφαση.  Η υπουργός χαρακτήρισε την Θάσο ως στολίδι  που φέτος είχε σημαντικό τουριστικό ρεύμα και επιθυμούν να το διατηρήσει και το επόμενο Καλοκαίρι και ως εκ τούτου θα κάνουν το καλύτερο δυνατό να αποκαταστήσουν τις ζημίες άμεσα.  Η κ. Κόλλια σημείωσε την ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων  έτσι ώστε οι δασικές εκτάσεις να αποκατασταθούν ενώ εκπονείται μία μελέτη για αυτές που κάηκαν  και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος  Οκτωβρίου για να γνωρίζουν επακριβώς ποια έργα θα γίνουν και με τι προτεραιότητα. Τέλος ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον κ. Μαρκόπουλο χαρακτηρίζοντας αυτονόητη την ανάγκη το νησί να επανέλθει  στην καλύτερη του λειτουργία.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά σε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του δήμου Θάσου και του Στρατού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικού Κράτους και στον Δήμο επιβάλλεται να ελέγξει   τις εργασίες ενώ αυτό που δεν είναι στο χέρι του Δήμου αλλά το ζητά, είναι να μείνει ο Στρατός  περισσότερο χρονικό διάστημα στο νησί διότι οι εργασίες είναι πάρα πολλές και αν φύγει στο τέλος του μήνα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι μισές εργασίες.

Με την σειρά του ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως η προσπάθεια για να μπορέσουν για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών τις οποίες προκάλεσαν οι πυρκαγιές  στην Θάσο είναι ένας αγώνας  ο οποίος είναι μακρύς και δύσκολος.  «Πρόκειται για έναν μεγάλο μαραθώνιο που μάλιστα έχει να ξεπεράσει και πολλά γραφειοκρατικά , οικονομικά και άλλα εμπόδια  και είναι γεγονός ότι  κάνουμε οτιδήποτε είναι το καλύτερο δυνατόν  προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί συνεργαζόμενοι  από την Αυτοδιοίκηση του Α και Β βαθμού  και την Κεντρική Κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να  μπορέσουν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να προφυλάξουν το νησί από τις πλημμύρες αλλά και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην αναγέννηση του δάσους  και παράλληλα να μπορέσουν να διατηρήσουν το παραγωγικό δυναμικό είτε στον τομέα της γεωργίας είτε στον τομέα του τουρισμού. «Είναι μία δύσκολη προσπάθεια ενώ εκφράζω την χαρά μου και εξάρω την παρουσία της υπουργού κ. Κόλλια που εμπράκτως δείχνει το ενδιαφέρον της οπόταν όλοι μαζί θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν» σημείωσε καταληκτικά. Μάλιστα στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κ. Φραντζεσκάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.