Σύσκεψη για θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Εγνατία Οδό

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης στο γραφείο του με στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ για το θέμα των σταθμών διοδίων και θέματα μελετών. Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι ήρθαν τεχνικοί της Εγνατίας Οδού και ενημέρωσαν για όλα αυτά τα θέματα, όπως και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την γέφυρα που κατέρρευσε στο παλιό Νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πριν τη σύσκεψη ότι «δεν είναι μόνο τα διόδια. Μας απασχολούν πολλά θέματα τα οποία σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Εγνατία Οδό, γι’ αυτόν το λόγο κι αφού επισκέφθηκαν τα γραφεία της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη πολλοί φορείς του νομού, θεώρησα σκόπιμο να γίνει μια συνάντηση τεχνικής φύσεως προκειμένου να συζητήσουμε με τους αρμόδιους σε ποια φάση βρίσκονται μια σειρά από έργα, μελέτες, που έχουν ανατεθεί στην Εγνατία Οδό. Θα έρθουν τεχνικοί εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού, μηχανικοί και θα είναι αι οι δικές μας τεχνικές υπηρεσίες και των δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου αλλά και η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών προκειμένου να δούμε αυτά τα θέματα που απασχολούν το νομό. Συγκεκριμένα θα θέσουμε στην Εγνατία Οδό και περιμένουμε απαντήσεις για το θέμα της πεσμένης γέφυρας επί της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει συνάψει μια προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό στις αρχές του Οκτωβρίου 2019, να αναλάβει την εκπόνηση μιας σειράς μελετών για να διαπιστωθεί αν θα παραμείνει η γέφυρα ή αν θα γκρεμιστεί. Έχουν περάσει 4 μήνες, έχει δημοπρατηθεί μόνο μια κατηγορία μελετών κι επειδή είναι ένα θέμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, θέλουμε να μάθουμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες.

Επίσης, μας απασχολεί το θέμα της περιμετρικής. Να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η προμελέτη. Στη συνέχεια να δούμε αν θα προχωρήσει και η μελέτη και να μας πει το κόστος κατασκευής για αν είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε.

Ένα άλλο θέμα αφορά τον κάθετο άξονα Καβάλας- Δράμας. Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο αφορά όχι μόνο την Καβάλα και τη Δράμα αλλά γενικότερα την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι ο κάθετος άξονας που ξεκινάει από τον Προμαχώνα και καταλήγει στο λιμάνι της Καβάλας. Είναι ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα».

ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Επίσης, έχουμε κι άλλες δύο μελέτες που αφορούν τη διαπλάτυνση του οδοστρώματος που οδηγεί στο Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς και η μετατροπή του κόμβου της Πέρνης σε ανισόπεδο κόμβο για έξοδο προς το αεροδρόμιο και όσοι κατευθύνονται από Ξάνθη, Κομοτηνή, Βαλκανικές χώρες και Τουρκία. Υπάρχει και μια μελέτη για δημιουργία κόμβου στην παραλία της Τούζλας.

Και τα διόδια είναι ένα θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων. Είναι μια καθαρά τεχνοκρατική συνάντηση, έχουν το λόγο οι μηχανικοί που έχουν άμεση σχέση με τις μελέτες, ώστε να έχουμε και εμείς οι φορείς μια ολοκληρωμένη άποψη για αυτά τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *