Σχόλια….

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Στο κόκκινο η Θάσος λόγω κορωνοϊού…. Μήπως δικαιώνεται ο δήμαρχος Θάσου κ. Κυριακίδης;

1 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Την ίδια ώρα που τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου παραμένουν 1 καθημερινά.

ΘΑΣΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή ανακοίνωσαν ότι παρεδόθησαν στο Μουσείο Θάσου τα εκμαγεία από  τρεις ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες που κοσμούσαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και προβληματικό στην ερμηνεία του μνημείο της αστικής τοπογραφίας της αρχαίας πόλης της Θάσου, τη λεγόμενη δίοδο των θεωρών.

Η δίοδος των θεωρών αποτελεί έναν  διάδρομο από δυο παράλληλους καλοφτιαγμένους μαρμάρινους τοίχους, μήκους 11μ., που διαμορφώνεται στη ΒΑ γωνία της αρχαίας αγοράς και συνδέει την τελευταία με τα πρανή της πλαγιάς της ακρόπολης, όπου αναπτύσσονται τα αρχαία ιερά, Αρτεμίσιο ,Διονύσιο, Ποσειδώνιο.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Επισπεύδεται η αξιολόγηση των αιτήσεων των δικαιούχων του προγράμματος «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη». Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ που συνεδρίασε στις 18/2/2021 με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών που θα εξετάσουν τις αιτήσεις. Με την απόφαση αυτή θα επιταχυνθεί η  διεκπεραίωση της διαδικασίας και οι επιχειρήσεις θα λάβουν σύντομα το ύψος της επιχορήγησης που δικαιούνται. Ξεμπλοκάρεται έτσι και η προώθηση και άλλων προγραμμάτων με τα οποία στηρίζονται οι επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καβάλας αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση και φρόντισαν για τον ευπρεπισμό των κοινοχρήστων χώρων που περικλείονται από τις οδούς 25ης Μαρτίου, Λαμίας και Χανίων.

Το συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου θα παραμείνει στην περιοχή του Αγίου Λουκά και την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει μια συνολική παρέμβαση στη συνοικία του Βύρωνα.

ΤΕΣΤ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καβάλας και το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Καβάλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας πραγματοποίησαν  ελέγχους ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test),  χθες  στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 2ου Λυκείου και το 7ου Γυμνασίου Καβάλας, από τις 09:30 έως τις 12:30.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας προχώρησε στην τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε διάφορα σημεία του Δήμου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν  στο Κοινοτικό κατάστημα Ζυγού, στο  Κοινοτικό κατάστημα Κρηνίδων, στο  Κοινοτικό κατάστημα Αμυγδαλεώνα , στο Κοινοτικό κατάστημα Νέας Καρβάλης , στην  Δημοτική Αγορά Καβάλας  και στο Κ.Ε.Π. Νομαρχίας.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας ζητά αναστολή λειτουργίας όλων  των σχολικών μονάδων τονίζοντας ότι  κατόπιν της  εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες δύο ημέρες σε σχολεία του Δήμου Καβάλας,  (κρούσματα σε 2ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ, 3ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο Παληού) – και με δεδομένο ότι απειροελάχιστα έγιναν στο επίπεδο της πρόληψης – ως Ένωση Γονέων είναι  υποχρεωμένοι να υποβάλλουν  αίτημα περί της αναστολής λειτουργίας όλων  των σχολικών μονάδων σε επίπεδο Δήμου Καβάλας, ως έσχατο μέσο περιορισμού της διασποράς στην κοινότητα.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για όσες επιχειρήσεις επλήγησαν ή και πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα αποτροπής της διασποράς της νόσου Covid-19 που επέβαλε η πολιτεία.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (475/29-12-2020), ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, μέσω κωδικών taxisnet στην πλατφόρμα kavala gov.gr (on line υπηρεσίες). Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Καβάλας, στα τηλέφωνα: 2513500070 και 2513500073.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δεν τίθεται θέμα νομιμότητας στην απόφαση του Δήμου Καβάλας  στην ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε Βασίλης Βασιλικός. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης  κ. Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε ότι η απόφαση πάρθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, ενώ η διαδικασία έγινε όπως ορίζεται από την σχετική νομοθεσία για την ονοματοδοσία δημοσίων κτιρίων..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άνοιξε εκ νέου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» μετά από τις προτάσεις του ΤΕΕ. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Παυλίδης έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει με νέους όρους θετικότερους.  Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι αιτήσεις που δεν εξετάστηκαν λόγω του ότι οι αιτούντες  δεν είχαν το χρονικό περιθώριο εξ` αιτίας του συστήματος. Την διαδικασία θα την προχωρήσουν οι μηχανικοί των αιτούντων.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Προσφυγή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  έκανε ο Δήμος Καβάλας για το πάρκινγκ Ροδόπης η οποία και απορρίφθηκε λόγω  του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικών  κ. Λεωνίδας Παππάς επεσήμανε ότι στόχος τους είναι να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς.  Παράλληλα εξετάζουν την επαναλειτουργία του πάρκινγκ με δωρεάν τρόπο.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Οι Γιατροί του Κόσμου Καβάλας επισκέφθηκαν το 1ο Ειδικό Σχολείο και μοίρασαν υγειονομικό υλικό όπως μάσκες κ.λ.π. Η εκπρόσωπος τους κ. Γιοβανιού σημείωσε ότι τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς δεν έρχονται σε επαφή με τους μαθητές. Οι Γιατροί του Κόσμου τηρούν στάση αναμονής σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς των Ρομά  στην περιοχή του Νέστου καθώς λόγω του κορωνοϊού δεν τους επιτρέπεται.

ΚΙΝΗΣΗ

Υποτονική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας γεγονός που προβληματίζει τους καταστηματάρχες. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σχολίασε πως η κίνηση είναι χαμηλή όπως και οι θερμοκρασίες. Επεσήμανε δε πως επικρατεί μία σύγχυση στους καταναλωτές σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Παράλληλα τόνισε πως οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν έως ότου οι έμποροι ξεπουλήσουν το εμπόρευμα τους ώστε να εφοδιαστούν με τα ανοιξιάτικα είδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast