Σχόλια…

ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΚ

Την επαλήθευση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της μέσης ζώνης μέσω του ΕΣΠΑ για την ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησαν την Δευτέρα  στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλος έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Διαχειριστική Αρχή θα επαληθεύσει και το έργο της υψηλής ζώνης.

Η ΔΕΥΑΚ πορεύεται με πολύ καλούς ρυθμούς και για πρώτη φορά μετά από χρόνια  καθώς ήδη παρουσίασε έστω και οριακή κερδοφορία κάτι που ήταν άγνωστο τα προηγούμενα χρόνια…

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Παράταση υποβολής ηλεκτρονικά του πόθεν έσχες δόθηκε μέχρι τις 15 Απριλίου χωρίς να αποκλείεται και νέα παράταση, σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη. Πάντως αυτή η υπόθεση του πόθεν έσχες όπως προωθείται να γίνει είναι βέβαιο πως είναι αντισυνταγματική και πολύ πιθανόν να εκπέσει…. Διότι προσκρούει πάνω σε προσωπικά δεδομένα….

ΑΝΤΙΘΕΤΗ

Κάθετα αντίθετή είναι η παράταξη του δημοτικού συμβούλου Καβάλας  κ. Κωστή Σιμιτσή στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του νερού, ενός θέματος που έχει λάβει διαστάσεις…

Μάλιστα αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη που δόθηκε από πλευράς της ΔΕΥΑΚ, έκανε λόγο για θεατρική παράσταση από πλευράς της δημάρχου κ. Τσανάκα η οποία κάθισε στην θέση των δημοσιογράφων και απηύθυνε ερωτήσεις στους υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης..  Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσανάκα αντί να κάτσει στο πάνελ της συνέντευξης προτίμησε να καθίσει με τους δημοσιογράφους.

ΑΣΧΗΜΗ

Άσχημη περιέγραψε την κατάσταση στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας  το μέλος της κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Την ίδια στιγμή που οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Βέβαια δεν αποκλείεται όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Και αυτό νομίζουμε ότι θα είναι το καλύτερο έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση.

ΑΣΚΗΣΗ

Άσκηση στρατιωτική έγινε προχθές στη Θάσο με την παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.  Ο κ. Καμμένος μάλιστα  έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση της εθνοφυλακής που ήταν άμεση παρά το σύντομο χρονικό  περιθώριο που είχαν να προετοιμαστούν..

FRAPORT

Μία σειρά από ερωτήματα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου κ. Περικλής Αμπεριάδης αναφορικά με την μη ανάληψη της λειτουργίας του Αεροδρομίου Καβάλας από την εταιρεία Fraport που «αγόρασε» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου κάτι που αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με τον κ. Αμπεριάδη η Fraport θέλει να αγοράσει τα αεροδρόμια με δάνειο που θα πάρει από τις ελληνικές τράπεζες που είναι ούτως ή άλλως ανακεφαλαιοποιημένες. Άρα, όπως είπε, γιατί να μην δανειστεί το κράτος για να αναβαθμίσει όλα τα αεροδρόμια της χώρας;

ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Πάντως αυτή η υπόθεση με τα 14 αεροδρόμια άρχισε να μπάζει…. Διότι ήδη εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο…  Και μάλιστα με ένα τίμημα που δεν ξεπερνά τα 2 δις ευρώ…. Ποσό αστείο…

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

Συζητήθηκε στην αγορά της Καβάλας το γεγονός ότι η συμμετοχή στο συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας την Τρίτη το πρωί είχε πολύ μικρή συμμετοχή από πλευράς επαγγελματιών της Καβάλας.  Από την μία πλευρά οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για το φορολογικό και από την άλλη όταν ‘έρχεται η ώρα της αντίδρασης προτιμούν τον καναπέ…

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Συνάντηση με τους απλήρωτους συμβασιούχους είχε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα των οποίων τα χρηματικά εντάλματα δεν εγκρίνει ο Επίτροπος λόγω της διχογνωμίας που υπάρχει για την ανανέωση των συμβάσεών τους για το 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος ζήτησε από τη δήμαρχο να σπάσει τις συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων παρά την εν λόγω τροπολογία που έχει ψηφιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε νεότερη συνομιλία που είχε η κ. Τσανάκα με τον Επίτροπο, της διεμήνυσε ότι το θέμα θα λυθεί, θετικά ή αρνητικά για τους συμβασιούχους, οριστικά μέσα στο Μάρτιο με δικαστική απόφαση.

ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ
βέβαια από την άλλη οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε μια διαρκή ομηρία εδώ και τρεις μήνες που είναι απλήρωτοι και για αυτό η κ. Τσανάκα πρότεινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας να τους ασφαλίσει έτσι ώστε να υπάρξει ένα προηγούμενο που θα τους προστατεύει. Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή αν προβλέπεται νομικά.

ΣΤΟΝ ΟΛΚ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του ΟΛΚ κ. Χρήστο Ηλιάδη. Μαζί του συζήτησε διάφορα θέματα του τουρισμού όπως και   το θέμα της κρουαζιέρας. Άλλωστε φέτος δεν φαίνεται να είναι καλά τα πράγματα για την κρουαζιέρα στο Αιγαίο λόγω των προβλημάτων στην Τουρκία.

ΑΥΞΗΣΗ

Από την άλλη βέβαια στην Καβάλα και τη Θάσο θα έχουμε τεράστια αύξηση στο τουριστικό ρεύμα κυρίως από τη Ρωσία, λόγω της έναρξης πτήσεων το Μάιο. Συγκεκριμένα από δύο πόλεις της Ρωσίας και δύο της Λευκορωσίας θα εκτελούνται καθημερινά απευθείας πτήσεις για το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση