Σχόλια…..

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Δήμος Καβάλας, γνωρίζοντας ότι πολλοί υπερήλικοι συμπολίτες μας δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, θα αναλάβει την εγγραφή τους στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας (https://emvolio.gov.gr), προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Όσοι αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους των ΚΑΠΗ, θα εξυπηρετηθούν από τους εργαζόμενους του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι”.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα  παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται,  βρίσκονται τα αποθέματα αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και το αίσθημα ανασφάλειας έχουν επηρεάσει την προσέλευση εθελοντών  και για τον λόγο αυτό ο κ. Κλειτσιώτης απευθύνει έκκληση προς όλους τους αιμοδότες της περιοχής μας που είναι υγιείς, «για επείγουσα προσφορά αίματος».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από τις 09:00 έως τις 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων “Ν. Μάρτη” του Διοικητηρίου κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 23513501867.

«Η αιμοδοσία είναι ασφαλής, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας προς αποφυγή διασποράς του ιού COVID-19», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΘΛΙΨΗ

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος  της Ελένη Καπλανίδου-Δρυμάλα, μιας γυναίκας με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στην Καβάλα και ιδιαίτερα στην Νέα Καρβάλη.

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, με αφορμή τον θάνατο της  εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας   την ειλικρινή θλίψη του για τον θάνατο της ευεργέτιδας Ελένης Καπλανίδου-Δρυμάλα, μιας ξεχωριστής προσωπικότητας που διακρίθηκε για την τεράστια κοινωνική και πολιτιστική της προσφορά. Η εκλιπούσα διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας της για την ανέγερση του Καπλανίδειου Ξενώνα Κοινωνικής Μέριμνας που εδρεύει στη Νέα Καρβάλη, ενώ ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό το έργο της περίθαλψης απόρων στην Αφρική, ως μέλος της Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό και στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνο Κλειτσιώτη  ξεκίνησαν  οι εμβολιασμοί για τον γενικό πληθυσμό ενώ χθες νοσηλευόντουσαν μόλις 29 περιστατικά με κορωνοϊό. Από σήμερα ο προγραμματισμός είναι να εμβολιαστούν  οι  εργαζόμενοι  στα Κέντρα Υγείας και μέσα στη βδομάδα θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα άτομα θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εξάλλου από τη Δευτέρα, άνοιξε και η πλατφόρμα για να δηλώσουν άτομα  άνω από 85 ετών. Όλοι εμβολιασμοί θα γίνουν στο νοσοκομείο  ενώ στον γενικό πληθυσμό θα ενταχθούν  και τα Κέντρα Υγείας ως εμβολιαστικά κέντρα.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Έκλεισε  το πάρκινγκ της Ροδόπης μετά την καταγγελία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών  Υπογείων Πάρκινγκ λόγω της ανανέωσης της αδείας λειτουργίας στον μισθωτή του για 2 χρόνια. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε πως κάποια συμφέροντα οδήγησαν σε αυτό το σημείο την κατάσταση, πλην όμως σήμερα θα προσφύγουν νομικά για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου μετά από παράταση που ζήτησαν οι ναυτιλιακές εταιρείες καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείας ζήτησαν παράταση μη εκτέλεσης των δρομολογίων έως τις 20 Ιανουαρίου.. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη αναμένουν να περιοριστούν τα μέτρα για την πανδημία για να επαναληφθούν τα δρομολόγια. Ο κ. Τσιλογιώργης παραδέχθηκε ότι η επιβατική κίνηση γενικότερα από το νησί προς την καβάλα είναι πολύ μικρή λόγω της πανδημίας, πλην όμως εξέφρασε την επιθυμία των κατοίκων του νησιού να υπάρχουν έστω και κάποια ελάχιστα δρομολόγια στην γραμμή καβάλας  – Πρίνου.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Με  δια ζώσης διδασκαλία ξεκίνησαν την Δευτέρα  την επαναλειτουργία τους τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καβάλας. Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Παιδείας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης  σημείωσε πως όλα εξελίχθηκαν ομαλά σε μία διαδικασία  με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα..  Ο κ. Ιωσηφίδης σημείωσε ότι οι αίθουσες διδασκαλίας αερίζονται ακόμη και στην διάρκεια των μαθημάτων.

Η ΑΓΟΡΑ

Δεν επαναλειτούργησε την Δευτέρα  η αγορά της Καβάλας παρά του ότι ξεκίνησαν θεωρητικά οι χειμερινές εκπτώσεις. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης εξέφρασε την δυσφορία του για το όλο γεγονός μεταφέροντας την οργή των μελών του συλλόγου.  Παράλληλα σημείωσε ότι δεν αναμένουν να ανοίξουν ούτε στις 18 Ιανουαρίου όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Ανεστάλησαν οι  κινητοποιήσεις που είχαν ανακοινώσει  οι μικροπωλητές σε όλη την Ελλάδα και δη στην Ανατολική Μακεδονία. Αφορμή των κινητοποιήσεων ήταν  ο αποκλεισμός τους από τις Λαϊκές Αγορές καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ. Σωτήρη Ιωαννίδη  αντιμετωπίζουν πλέον θέμα επιβίωσης. Σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργίαδη έλαβαν την δέσμευση για οικονομική ενίσχυση.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ

Επαναλειτούργησαν την Δευτέρα  οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας με δρακόντεια μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ξουλόγη η προσέλευση των παιδιών ήταν ικανοποιητική σε ποσοστό άνω του 50%.

ΒΡΟΧΕΣ….

Δεν μας άρεζε που δεν έβρεχε το προηγούμενο διάστημα… Τώρα που μας «έπνιξε» τι έχετε να πείτε;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Από την άλλη η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προετοιμάζεται για τον χιονιά που έρχεται την Παρασκευή… Σήμερα θα γίνει σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast