Σχόλια…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καβάλας πραγματοποίησε  χθες   στις 8.30 το πρωί και για μία ώρα ο Εμπορικός Σύλλογος ζητώντας αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος οι ελεύθεροι επαγγελματίες σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης πληρώνουν περισσότερο από το μισό τους εισόδημα σε φόρους γεγονός που θα οδηγήσει πολλούς  επαγγελματίες και στην Καβάλα  σε διακοπή εργασιών κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.

ΜΕ ΠΑΝΟ

Στην διαμαρτυρία οι  ελεύθεροι επαγγελματίες της Καβάλας  είχαν και σχετικό πανό ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης έδωσε το γενικό πρόσταγμα στην όλη κινητοποίηση. Φυσικά και οι επαγγελματίες έχουν απόλυτο δίκιο για την όλη τους κινητοποίηση αλλά το θέμα είναι ποιός τους ακούει…  Από την μία η Τρόικα και από την άλλη οι εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό εις βάρος της χώρα ς μας με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια συμβιβασμού της χώρας μας απαιτώντας την απόλυτη υποταγή…

ΕΙΡΗΝΙΚΗ

Κατά τα άλλα η όλη κινητοποίηση των επαγγελματιών της Καβάλας ήταν ειρηνικότατη  και προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια θα περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά είπαμε… Οι Έλληνες πλέον δείχνουν να είναι πολύ κουρασμένοι από κινητοποιήσεις.  Κακώς βεβαία, αλλά….

ΟΜΙΛΙΑ

Ο  Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννης Α. Μουρμούρας, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Καβάλας   πραγματοποίησε  την Δεύτερα  ομιλία στην Καβάλα  με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές της εθνικής οικονομίας, αναλύοντας το τρέχον δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με το οποίο καλούνται να αναμετρηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εν μέσω της  δεύτερης αξιολόγησης της Κυβέρνησης από τους θεσμούς . Ο κ. Υποδιοικητής τόνισε ότι η ελληνική οικονομία ήδη έχει αρνητικά επηρεαστεί από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης καθώς το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα η προηγούμενη χρονιά να κλείσει με οριακή πτώση -0,05% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάκαμψη της τάξεως του 0,3%. Ο κ. Μουρμούρας θεωρεί επιτακτικά αναγκαίο τη γρήγορη και επιτυχή κατάληξη της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς η έγκαιρη ολοκλήρωσής της θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, στη συμμετοχή των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων καθώς και στην άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων συμβάλλοντας στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας Ελλάδος  προξένησε αρνητική εντύπωση στους δημοσιογράφους καθώς στην επίσκεψη του στο Επιμελητήριο  δεν έκανε την παραμικρή δήλωση στους δημοσιογράφους παρότι το ζήτησαν ευγενικότατα..

 

 

ΠΩΛΗΣΗ ΛΑΜΠΑΔΩΝ

Εν όψει Πάσχα, ο  Δήμος Καβάλας καθορίζει τους χώρους, στο επάνω μέρος της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας, για την ανάπτυξη πάγκων πώλησης πασχαλινών λαμπάδων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις τους στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων Καταστημάτων του Δήμου Καβάλας μέχρι τις 20 Μαρτίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετέχει φέτος στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης 2017, από τις  22 τις 26 Μαρτίου και την  οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρία  «ΚΥΚΛΟΣ». Η έκθεση θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου έως την Κυριακή 26 Μαρτίου  στην Ξάνθη, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης». Όπως έγινε γνωστό το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν την έκθεση των προϊόντων δηλαδή ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασικός εξοπλισμός περιπτέρου, και μεταφορά μικρών εκθεμάτων. Να λοιπόν μία καλή ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της Καβάλας να συμμετάσχουν σε αυτή την έκθεση που όπως παραδέχονται οι περισσότεροι είναι μία πολύ καλή διοργάνωση.

ΆΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σήμερα στις 9:30 π.μ. θα διεξαχθεί  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας άσκηση μερικής εκκένωσης λόγω σεισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Σώστρατος» και «Περσέας». Κάτι αντίστοιχο θα γίνει αύριο και στο Νοσοκομείο Δράμας..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Τοπική Επιτροπή  Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει  σήμερα εκδήλωση στις  6.30 το απόγευμα  στο ξενοδοχείο “ΕΣΠΕΡΙΑ”  για τις πολιτικές εξελίξεις – οι θέσεις  του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ομιλητής είναι ο κ.  Δημήτρης Παπατολίδης γραμματέας της περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Μέχρι τις 17 Μαρτίου θα διαρκέσει η διαβούλευση  με τους εμπόρους της Καβάλας αναφορικά με την κατάργηση του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης για την λειτουργία ιχθυοπωλείων που ισχύει λόγω των ιχθυοπωλείων που λειτουργούν στην Δημοτική Αγορά. Ο παλιός κανονισμός ιχθυοπωλείων οδεύει προς κατάργηση, ενώ δηλώσεις έκανε η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγής το όλο καθεστώς..

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ

Πάντως η κατάργηση του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης για τα ιχθυοπωλεία είναι ένα σοβαρό θέμα για τους ιχθυοπώλες της Δημοτικής Αγοράς που εγκλωβίστηκαν εκεί μόλις λειτούργησε η Δημοτική Αγορά…  Ήταν μία απόφαση του αείμνηστου δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη για να αδειάσουν τα παλιά ψαράδικα στην παραλία στο Λιμάνι… Τότε ήταν άλλες εποχές, τώρα είναι άλλες..  Όταν υπάρχουν μνημόνια, για ποιο δακτύλιο να μιλάμε….

Άδικο φυσικά αλλά….

ΒΡΟΧΕΣ

Τελικά και ο Μάρτιος  συνεχίζει στο ίδιο καιρικό μοτίβο, με τις κακές καιρικές συνθήκες… Κάτι που επηρεάζει αρνητικά  την λειτουργία της αγοράς Καβάλας…

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ

Το Υδροπτέρυγο «Ήλιδα» διέκοψε τα δρομολόγια του από Καβάλα για Θάσο καθώς ο επιχειρηματίας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη.  Τελικά έχουε  και εμείς ευθύνες καθώς δεν μπορέσαμε να στηρίξουμε αυτά τα δρομολόγια του Υδροπτέρυγου και αναγκαστικά είμαστε έρμαιο των φέρρυ μποόουτ…

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η διανομή πετρελαίου θέρμανσης ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος. Από την άλλη αρκετοί καταναλωτές  προχωρούν αυτό το διάστημα σε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης λόγω  της υποψίας ότι την επόμενη χρονιά θα είναι ακριβότερο. Και αν κρίνουμε από τις διεθνείς τάσεις σίγουρα θα είναι ακριβότερο. Όποιος προλάβει λοιπόν και φυσικά όποιος έχει και χρήματα….

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση